Haber

Filistin Başbakanı, Filistin Devleti’nin tanınması ve iki devletli çözümün korunması çağrısında bulundu

Filistin Başbakanı Muhammed Ştiyya, Akdeniz Parlamenterler Meclisi (Akdeniz-PA) üye ülkelerine Filistin Devleti’ni tanımaları ve iki devletli çözümü korumaları çağrısında bulundu.

Filistin Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre İştiyya, Akdeniz-PA heyetiyle Ramallah’taki ofisinde görüştü.

Akdeniz-PA üyesi ülkelere Filistin Devleti’ni tanıma çağrısında bulunan İştiye, bu çağrıyı İsrail’in iki devlet analizine ve Filistin Devleti’nin kurulmasına yönelik tüm fırsatları baltalayan eylemlerine karşı yaptıklarını belirtti.

İstiyya, İsrail’e imzaladığı anlaşmalara uyması ve Kudüs dahil tüm Filistin topraklarında seçim yapılmasına izin vermesi yönünde baskı yapılmasını talep etti.

İsrail’in tek taraflı uygulamalarına değinen İştiye, İsrail’in Filistin halkına coğrafi, ekonomik ve demografik savaş ilan ettiğini söyledi.

“Filistin halkı uluslararası çifte standartların kurbanıdır.” Bunu belirten İstiyye, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarının yanı sıra İsrail’e ihlallerinden dolayı yaptırım uygulanmadığının altını çizdi.

İsrail’in iki devletli çözümü yok eden eylemlerini hatırlatan İstiyya, bu politikaların devamının ırkçı bir rejime ve İsrail makalelerine sahip tek devlete doğru gerçek bir ilerleme anlamına geldiğini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Filistin’e gelen heyette Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Yasama Dönemi AKDENİZ-PA Türk Grubu Başkanı olan Antalya Milletvekili Atay Uslu da yer alıyor.

Akdeniz’de bölgesel işbirliği amacıyla 2005 yılında kurulan ve çeşitli alanlarda faaliyetler yürüten Akdeniz-PA, Fas, Mısır, Cezayir, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye ve birçok Avrupa Birliği ülkesinin de üyeleri arasında yer alıyor. , Libya ve Filistin.

haber-eregli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu