Haber

Gazze’deki insani yardım operasyonu akaryakıt sıkıntısı nedeniyle durduruldu

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze Yöneticisi Thomas White, “Akaryakıt girişinin olmaması nedeniyle Gazze’deki insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecektir” dedi. Gazze’ye.”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne akaryakıt girişini yasaklaması insani yardımları ve hastaneleri durma noktasına getirdi. UNRWA Gazze Yöneticisi Thomas White, yaptığı açıklamada, “Gazze’ye akaryakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze’deki insani yardım operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasına gelecektir.” Bu sabah akaryakıtın bitmesi nedeniyle iki ana su dağıtım müteahhitinin çalışamaz duruma geldiğini belirten White, “Bu 200 bin insanı içme suyundan mahrum bırakacak. 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye akaryakıt girmedi. Bu zor bir karar. Akaryakıt” dedi. Yoksa hastane yakıtı üretmek için içme suyu mu? Her ikisi de hayat kurtarır ve maalesef bu bir varsayım değil” dedi.

UNRWA’nın son 3 haftadır Gazze Şeridi’nin Mısır ucunda büyük bir yakıt deposu kullandığını belirten White, “Bu depo şu anda boş. Yakıt eksikliği, kanalizasyon suyunun veya atık suyun pompalanamaması anlamına geliyor. Bu bir durumdur. halk sağlığına ciddi tehdit. Salgın hastalıklar.” “Bu bir gerçek olacak” dedi. – GAZZE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu