Ekonomi

Rapidus, IBM ve Imec ile ortak olarak yıl sonuna kadar ABD ofisini açmayı planlıyor

TV Tokyo’nun Salı günü yayınladığı bir rapora göre Japon çip üreticisi Rapidus, 2023 sonuna kadar ABD’nin Batı Kıyısı’nda yeni bir ofis kurmayı planlıyor. Rapidus Başkanı Atsuyoshi Koike’ye göre bu hareket, şirketin büyük ölçüde Silikon Vadisi’nde bulunan müşteri tabanına daha yakın olma stratejisinin bir parçası.

Rapidus, IBM (NYSE:IBM) ve Belçika merkezli araştırma kuruluşu Imec ile işbirliği içinde gelişmiş çipler üretmeyi hedefliyor. Bu yan kuruluş, şirketin küresel ayak izini güçlendirmeye ve ürün tekliflerini geliştirmeye yönelik daha geniş iş stratejisinin bir modülünü oluşturuyor.

Bu atılım, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin ABD ile Çin arasındaki artan gerilimin ortasında istikrarlı bir çip tedariki sağlamaya çalıştığı bir zamanda gerçekleşti. Rapidus, ABD’de varlık kurarak kendisini bu jeopolitik dinamikleri daha iyi yönlendirecek ve artan çip talebini karşılayacak şekilde konumlandırıyor.

Rapidus, genişleme planlarının yanı sıra yurt içi operasyonlarında da önemli adımlar atıyor. Şirket, Eylül ayında Japonya’nın kuzeyindeki Chitose kentinde yeni fabrikasının inşaatına başladı. Bu gelişme, yerli çip üretimini artırmaya yönelik daha geniş bir girişimin parçası; Yerli ve uluslararası çip üreticileri Japonya’da çip üretmek için devlet sübvansiyonu alıyor.

Rapidus’un küresel erişim alanını genişletme ve müşteri kitlesine daha aktif hitap etme yolunda önemli bir adım olan yeni ABD ofisinin bu yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Şirket, genişleme planlarıyla ilerlerken hem Japonya’da hem de yurt dışında küresel çip endüstrisinde önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

pervarihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu