İş

İTO Lideri Şekib Avdagic, GİV Girişimci Buluşmaları’nın konuğu olacak

İnsana, topluma, çevreye ve temel maliyetlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, geliştirdiği sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunan Girişimci İşadamları Vakfı, ülkesinde lider kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. ekonomik kalkınmanın temel faktörlerinden biri olan girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmayı ve girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlar. Yine değerli bir etkinliğe imza atıyor. Girişimci Buluşmaları’nın bu ayki konuğu İTO Lideri Şekib Avdagic olacak. Girişimci İş Adamları Vakfı Lideri Mehmet Koç, yönetim kurulu üyeleri, girişimci işadamları, yatırımcılar, akademisyenler ve gençlerin katılımıyla 24 Ocak Salı günü saat 19:00’da GİV Genel Merkez Bahariye Mevlevihanesi’nde “Girişimci Buluşmaları” gerçekleştirilecek.

Girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüren Girişimci İşadamları Vakfı, ülkemizin ve coğrafi stratejik değere sahip bölgelerimizin ekonomik kalkınmasında faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Sekib Avdagiç kimdir?

1959 yılında Zenica’da (Bosna Hersek) doğdu. İlk ve orta öğrenimini Almanya’nın Köln şehrinde İstanbul’da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İhtisas Programından derece ile mezun oldu. Halen otomotiv sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Nisan 2018 tarihinden itibaren İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Ocak 2022 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları yönetiminde Bağımsız Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Boşnakça bilen Avdagiç, evli ve iki çocuk babasıdır.

1990 yılında MÜSİAD’ı kuran 12 kişiden biri olan Avdagiç, 2000 yılına kadar Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1995 yılında İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi seçildi. İTO’da 2005-2009 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2009-2013 yılları arasında ise Meclis Başkanlığı ve 2013-2018 yılları arasında ise Meclis Başkanlığı yaptı. 2009 – 2011 yılları arasında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Konseyi Lideri olarak görev alan Avdagiç, 2013 – 2019 yılları arasında Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Ayrıca İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı, İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı, TUGEV (Turizmi Geliştirme ve Eğitim Vakfı), ICVB (İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin yürütme kurulu başkanı olarak; Teknopark İstanbul yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak; DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) ve TAYSAD (Taşıt Alım Sanayicileri Derneği) yönetim kurulu üyesi olarak; İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı mütevelli heyeti üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin; İstanbul Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu ve Yüksek Öğrenim – Üniversite-Sanayi İşbirliği Kurulu (USI) üyesidir.

haberbekilli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu