Ekonomi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Tramvayını 27 Ocak’ta hizmete açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki hafta Çiğli Tramvayını hizmete açıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şubat ayında açılacağı açıklanan Çiğli Tramvayı’nın süresini öne aldıklarını açıklayarak, “Şubattan önce bile Çiğli Tramvayı’ndayız. Çiğli Tramvayı 27 Ocak’ta açılıyor.”

Raylı sistem yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nda deneme çalışmalarına devam ediyor. Yatırım değeri 183 milyon euro olan projede satın alınacak araçlar ve son dokunuşların yapılmasıyla tramvay raylar üzerinde çalışmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şubat ayında açılacağı açıklanan Çiğli Tramvayı’nın süresini öne çektiklerinin müjdesini vererek, “Şubattan önce bile Çiğli Tramvayı’ndayız. Çiğli Tramvayı 27 Ocak’ta açılıyor” dedi. “

11 KM HAT, 14 DURAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu, ekonomik ve konforlu şehir içi ulaşıma yeni bir soluk getirecek önemli projelerinden biri olan Çiğli Tramvayı’nın inşaatı kapsamında, yaya ve bisiklet yolunun da dahil olduğu 750 metre uzunluğunda viyadük inşa edilecek. hattı Karşıyaka Tramvayı, 6 trafo binası, 14 durak ve 11 kilometrelik sınıra bağlayacak. imalatını tamamladı (22 bin 600 metre ray montajı). Aslında çevre düzenleme ve sinyalizasyon çalışmaları da tamamlanmak üzere.

YÜZÜK YAPACAK

Çiğli Tramvay sınırının temeli 2021 yılı Şubat ayında atıldı. 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşan sınır, Çet Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun gerçekleştirileceği Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Çiğli Tramvay Hattının Karşıyaka sınırıyla bağlantısı Karya Kavşağı’nda kuruldu. Hat, inşa edilen viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi’ne kadar ilerleyecek. Atatürk Caddesi’nden Semra Aksu Caddesi’ne, oradan Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji kavşağına, ardından Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 kavşağına ulaşacak. Buradan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşılacak. AOSB bünyesinde Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi’ne ve tekrar Ekol Kavşağı’na gelerek halkasını tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye yeni bir soluk getirecek, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu