Haber

Kartepe Cinayet Davasında Görüşe Göre Açıklanan Cümleler

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bir kişinin öldürülmesine ilişkin davanın esasına ilişkin mütalaada, yargılanan sanıklardan birinin “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, diğerinin ise 5 yıla kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. “suçluyu kayırmak” suçundan yıllarca hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nedret Ç ve Adem Ç katıldı. İdam cezasıyla hayatını kaybeden Ahmet Seçgin’in (31) babası müşteki İbrahim Seçgin ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada alınan belgeler okunarak dosyaya yerleştirildi.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, tutuklu sanıklardan Adem Ç’nin “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis, “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 30 günden 100 güne kadar para cezasına çarptırılır.

Savcı, diğer tutuklu sanık Nedret Ç’nin “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, tutuksuz sanık BF’nin de aynı suçtan beraat etmesini istedi.

Görüşe karşı konuşan Adem Ç, bir amaçla harekete geçmemekten üzüntü duyduğunu belirtti.

Nedret Ç. de Adem Ç. Ölen Ahmet Seçgin ile kendisi arasında husumet olduğunu bilmediğini, durumu olaydan sonra öğrendiğini söyledi.

Mağdurun babası İbrahim Seçgin, oğlunun pusuya düşürülerek öldürüldüğünü iddia ederek sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar Adem Ç. ve Nedret Ç’nin tutukluluğunun devam etmesi üzerine mahkeme, avukatların esas mütalaasına karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

Etkinlik

D-100 karayolunda 41 DS 661 plakalı otomobiliyle İzmit istikametine giden Ahmet Seçgin (31), aynı istikamette giden başka bir araçtan açılan ateş sonucu başından vuruldu. 28 Temmuz 2021’de İbrikdere mevkiinde sürücünün yaralanmasıyla kontrolden çıkan otomobil 50 metre sürüklendi. Seçgin olay yerinde hayatını kaybetti.

Sakarya ve Kocaeli’de gerçekleştirilen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, cinayette kullanıldığı söylenen silah da ele geçirildi. Şüphelilerden Adem Ç. ve Nedret Ç. Tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

habercatak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu