İş

Kazanç çağrısı: Lemonade 2024 sonuna kadar net nakit akışı pozitifliği öngörüyor

Yapay zeka odaklı sigorta şirketi Lemonade Inc. (LMND), 2024 yılına %22’lik bir artış ve düzeltilmiş FAVÖK kaybında üçte bir oranında iyileşme ile sağlam bir başlangıç yaptığını bildirdi. Şirket ayrıca brüt kârının bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığını gördü ve 2024 yılı sonunda net nakit akışı pozitifliğine ulaşmayı öngörüyor.

Lemonade’in gelişmiş yapay zeka teknolojisini kullanması, daha iyi oran modellemesi ve hasar doğruluğu da dahil olmak üzere verimlilikteki önemli gelişmeler için kredilendirildi, bu da personel sayısında %11’lik bir azalma ve hasar ayarlama gider oranında %7,6’lık bir iyileşme ile sonuçlandı.

Önemli Çıkarımlar

  • Lemonade’in ciro büyümesi bir önceki yıla göre %22 arttı.
  • Düzeltilmiş FAVÖK zararı üçte bir oranında iyileşti ve brüt kâr bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttı.
  • Hasar oranı 8 puan iyileşerek daha doğru oran modellemesi ve hasar işlemlerinin yapıldığını gösterdi.
  • Lemonade, 2024 yılı sonuna kadar net nakit akışı pozitifliğine ulaşmayı hedefliyor.
  • Yapay zeka gelişmeleri, işletme giderlerinde %2’lik bir artışa, ancak personel sayısında %11’lik bir azalmaya yol açmıştır.
  • Hasar ayarlama gider oranı, daha otomatik hasar işleme sayesinde %7,6’ya yükseldi.
  • Lemonade, önümüzdeki yıl düzeltilmiş FAVÖK karlılığına ulaşmayı bekliyor.

Şirket Görünümü

  • Lemonade, 2024 yılı için yürürlükteki prim, brüt kazanılmış prim, gelir ve düzeltilmiş FAVÖK kaybı dahil olmak üzere finansal projeksiyonlar sundu.
  • Şirket, gelecek yıl pozitif düzeltilmiş FAVÖK elde etmeyi ve 2024 yılı için gelir beklentisini artırmayı öngörüyor.
  • Lemonade büyümeye devam etmeyi planlıyor ve yılsonuna kadar düşük 20’lerden yüksek 20’lere doğru bir büyüme hedefliyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Şirketin ilk çeyrek beklentilerini aşmasının başlıca nedeni, gelecekte tekrarlanması beklenmeyen rezerv ayarlamalarıdır.
  • Lemonade, rezerv ayarlamalarından kaynaklandığı için güçlü 1. Çeyrek performansının sürdürülebilir olmadığını belirtti.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Lemonade, otomotiv sektöründeki enflasyonist baskılara rağmen, enflasyonu yönetecek sistemler sayesinde yükselişini sürdürmektedir.
  • Şirket, müşteriyi elde tutma ve satış fırsatlarını destekleyen güçlü müşteri memnuniyetini gösteren yüksek bir net promoter puanına sahiptir.
  • Lemonade’in yapay zeka teknolojisi, eski sistemlere sahip rakiplere göre yapısal bir avantaj olarak görülüyor.

Misses

  • Kazanç görüşmesi sırasında ıskalamalardan bahsedilmedi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yönetim, oto sigortası için ülke çapında yaygınlaştırma planlarını ve ABD ve Avrupa için büyüme stratejilerini tartıştı.
  • Otomasyon seviyelerini ele aldılar ve brüt ve net hasar oranları arasındaki farkı açıkladılar.
  • Lemonade, birden fazla poliçesi olan müşterileri %5’in altından uzun vadede %30-50’ye çıkarmayı hedefliyor.

Lemonade’in CEO’su Daniel Schreiber, yapay zekanın özellikle risk değerlendirmesi ve müşteri desteğinde iş üzerindeki etkisinin şirketin güçlü finansal performansına katkıda bulunduğunu vurguladı. Schreiber ayrıca şirketin ilk kez sigorta yaptıranlara odaklandığını ve yapay zeka kaynaklı verimliliklerin mümkün kıldığı rekabetçi fiyatlandırmaya dikkat çekti. Şirketin stratejisi, işletmenin uzun vadeli sağlığına odaklanarak kârlı müşteriler edinmek için büyüme harcamalarını verimlilikle dengelemeyi içeriyor. Lemonade’in çok ürünlü ve çok kıtalı varlığı, en uygun kârlı iş karışımını bulma konusunda esneklik sağlıyor. Yönetim ekibi görüşmeyi şükran ve gelecek çeyrekler için iyimserlikle sonlandırdı.

InvestingPro İçgörüleri

Lemonade Inc. (LMND), kayda değer üst düzey büyüme ve brüt kâr iyileştirmeleriyle desteklenen yıla güçlü bir başlangıç yaptı. Gerçek zamanlı verilere ve InvestingPro İpuçlarına derinlemesine bir bakış, Lemonade’in finansal anlatısının bağlamını daha da zenginleştiriyor:

InvestingPro Verileri, Lemonade’in piyasa değerinin yaklaşık 1,22 milyar dolar olduğunu vurgulayarak şirketin büyüklüğünü ve yatırımcıların piyasadaki değerlemesini yansıtıyor. 2024’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ayda %47,5’lik önemli bir artışla gelir büyümesindeki olumlu görünüme rağmen, şirketin kârlılığı -5,71’lik negatif F/K oranının da gösterdiği gibi endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Bu metrik, yatırımcıların yakın vadedeki kârlılık eksikliğine rağmen şu anda şirkete değer verdiğini göstermektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Operasyonel açıdan bakıldığında, Lemonade’in brüt kâr marjı %37,69’dur ve bu da şirketin gelişmiş verimlilik ve maliyet kontrolü iddiasını desteklemektedir. Ancak, işletme geliri marjı -%44,88 ile tam bir tezat oluşturuyor ve Lemonade’in brüt kârı net kazanca dönüştürmede karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

InvestingPro İpuçları, Lemonade’in performansı ve piyasa davranışı hakkında ek bilgiler sağlar. Hisse senedi, dinamik ticaret fırsatları arayan yatırımcıların ilgisini çekebilecek yüksek fiyat oynaklığı ile dikkat çekiyor. Dahası, analistler şirketin bu yıl kâra geçmesini beklemiyor ve bu da gözlemlenen negatif F/K oranıyla uyumlu. Buna rağmen, Lemonade geçen yıl %52,34 fiyat toplam getirisiyle yüksek bir getiri elde ederek yatırımcıların uzun vadeli büyüme potansiyeline duyduğu güvene işaret etti.

Lemonade’in mali durumunu ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için https://www.investing.com/pro/LMND adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. Aboneler bu bilgilere erişebilir ve yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanabilirler. Şu anda, Lemonade’in yatırım profili hakkında daha fazla rehberlik sağlayabilecek altı InvestingPro İpucu daha listelenmiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu