Ekonomi

Kazanç görüşmesi: Levi Strauss & Co. zorlukların ortasında istikrarlı bir ilk çeyrek raporu açıkladı

İkonik denim markası Levi Strauss & Co. (ticker: LEVI), 2024 mali yılının ilk çeyreğinde 1,6 milyar dolar gelir elde ettiğini bildirdi. Şirketin gelirleri sabit para birimi bazında %8’lik bir düşüş gösterdi ve bu düşüş gelirlerin zamanlama açısından bir önceki yılın 2. çeyreğinden 1. çeyreğine kaymasından kaynaklandı.

Ancak, bu değişim ve Rusya pazarından çıkmanın etkisi hariç tutulduğunda gelirler sabit kaldı. Levi’s’ın düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına karı (EPS), brüt marjlardaki iyileşme ve sıkı gider yönetimi sayesinde beklentileri aşarak 0,26 dolar olarak gerçekleşti. Şirket bu yıl için EPS beklentisini yükseltti ve 2024 hedeflerine ulaşma konusundaki güvenini koruyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Levi’s’ın ilk çeyrek gelirleri sabit kur bazında %8 düşüşle 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
  • Düzeltilmiş seyreltilmiş EPS, brüt marj artışı ve gider yönetimi sayesinde 0,26 dolar ile beklentileri aştı.
  • Doğrudan tüketiciye (DTC) satışlar ve e-ticaret büyümeye devam ederken, kadın satışları global olarak %14 arttı.
  • Şirket, yılın ikinci yarısında Avrupa pazarındaki büyüme konusunda iyimser.
  • Levi’s, işgücünün %12 oranında azaltılmasını da içeren bir yeniden yapılandırma planı açıkladı.
  • Yılın tamamına ilişkin görünüm %1 ila %3 arasında bir gelir artışı ve yaklaşık 150 baz puanlık bir brüt kar marjı artışı içeriyor.

Şirket Görünümü

  • Levi’s düzeltilmiş seyreltilmiş EPS beklentisini 0,02 dolar artırarak 1,17 ila 1,27 dolara yükseltti.
  • Şirket 2. çeyrekte gelirin yüksek tek haneli rakamlarda büyümesini bekliyor.
  • Brüt kar marjının 2. çeyrekte yaklaşık 50 baz puan düşeceği tahmin ediliyor.
  • 2024 yılında küresel çapta 100’ün üzerinde net yeni mağaza açılması planlanıyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Birinci çeyrek gelirleri sabit para birimi bazında %8 düşüş gösterdi.
  • Şirket, küresel iş gücünde önemli bir azalmayı da içeren bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Doğrudan tüketiciye yönelik iş kolunda sekiz çeyrek üst üste güçlü bir büyüme kaydedilmiştir.
  • E-ticaret ve kadın segmentleri güçlü bir performans sergilemektedir.
  • ABD’de özellikle erkek ve kadın kategorilerinde olumlu pazar payı kazanımları.

Bayanlar

  • Şirketin gelirleri bir önceki yılın 2. çeyreğinden 1. çeyreğine kayarak karşılaştırılabilirliği etkilemiştir.
  • Rusya pazarından çıkış gelir rakamlarını etkiledi.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, yeni mağaza açılışlarının satış büyümesi üzerindeki etkisini tartıştı ve %3 ila %5 arasında bir artış bekledi.
  • Yöneticiler, geçtiğimiz birkaç aya kıyasla tüketici durumuna ilişkin daha iyimser bir görüş ifade etti.
  • Kuzey Amerika’da kârlılık iyileşti ancak pandemi öncesi seviyelere ulaşamadı.

Levi Strauss & Co. 2024 mali yılının ilk çeyreğinde pazar değişimlerine ve stratejik çıkışlara rağmen dayanıklılık gösterdi. Doğrudan tüketiciye yönelik ayak izini genişletmeye ve e-ticaret deneyimlerini geliştirmeye odaklanan şirket, kendisini sürdürülebilir büyüme için konumlandırıyor. Planlanan 100’den fazla yeni mağaza açılışı ve operasyonel verimlilik arayışının devam etmesi, Levi’s’ın pazardaki varlığını genişletme ve karlılığı artırma konusundaki kararlılığının altını çiziyor. İşgücündeki azalmaya rağmen Levi’s, özellikle Avrupa pazarında beklenen büyüme ve Asya ile Amerika’da devam eden başarı nedeniyle gelecek konusunda iyimserdir. Şirketin mali disiplini ve Performance Cool kumaş ve hafif denim gibi ürün yeniliklerine yaptığı stratejik yatırımlar, küresel hazır giyim pazarındaki konumunu güçlendirmeye hazırlanıyor.

InvestingPro Insights

Levi Strauss & Co. (ticker: LEVI), son performans ölçümlerine ve analist görüşlerine yansıyan bir mali disiplin ve stratejik büyüme kombinasyonu sergiledi. Piyasa değeri 7,43 milyar dolar olan ve fiyatında kayda değer bir artış görülen şirketin mali sağlığı ve piyasa duyarlılığı olumlu görünüyor.

InvestingPro Verileri, 2023’ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ay için %56,9’luk güçlü bir brüt kâr marjına işaret ederek şirketin verimli maliyet yönetimini ve güçlü fiyatlandırma gücünü vurguluyor. Bu durum, şirketin son kazançlarında brüt kar marjlarında iyileşme bildirmesi nedeniyle özellikle önemlidir. Ayrıca, düzeltilmiş F/K oranı 18,49’dur ve bu da 29,63’lük düzeltilmemiş F/K oranına kıyasla daha uygun bir değerlemeye işaret edebilir.

InvestingPro İpuçları arasında iki önemli nokta öne çıkıyor. İlk olarak, Levi’s temettüünü 5 yıl üst üste artırarak finansal istikrarına ve hissedar getirilerine olan bağlılığına olan güvenin sinyalini verdi. Bu durum, şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, operasyonel esneklik ve potansiyel yatırımlar için bir yastık sağlamasıyla tamamlanıyor.

Yatırımcılar ayrıca Levi’nin son üç aydaki %20,5’lik toplam fiyat getirisi ile şirketin makalede bahsedilen iyimser görünümü ve büyüme girişimleriyle uyumlu olan güçlü getirisini de dikkate alabilir. Daha derin içgörüler ve ek ipuçları arayanlar için https://www.investing.com/pro/LEVI adresinde yatırım kararlarına daha fazla bilgi verebilecek 6 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır.

Okuyucular sınırlı bir süre için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim kazanabilir ve piyasalarda güvenle gezinmek için zengin uzman analizi ve verilerinin kilidini açabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu