Ekonomi

Mustafa Destici yeniden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı seçildi

Destici, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen BBP 12. Olağan Büyük Kongresi’nde kullanılan 794 oydan 771’ini alarak yeniden başkan oldu. 23 oy geçersiz sayıldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Destici, partisinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle anarak, “Elbette kalıcı olan sebep, hareket, misyondur. Bu yüzden kararlıyız. Bu davaya, bu misyona, bu fikre bugüne kadar yaptığımız gibi.” “Sizinle birlikte bunu çok güçlü bir şekilde savunacağız.” söz konusu.

Milletin daha onurlu bir yaşam sürmesi, devletin daha güçlü olması, ülkenin birlik ve beraberliğinin savunulması için çalıştıklarını belirten Destici, “Sadece ülkemiz sınırları içindeki kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız değil, Türkistan’dan Adriyatik’e, Kafkaslar’dan Balkanlar’a, Türkmeneli’ye kadar gönül coğrafyamız. “Biz bu hareketi yurttaşlarımızın, dindaşlarımızın, daha doğrusu dünyanın tüm mazlum halklarının bir araya gelmesi için kurduk. coğrafyalar daha iyi bir hayat yaşayabilir, zulme uğramaz, zalimlerin zulmü altında inlemez.” dedi.

BBP’nin Türk siyasetindeki etkisinin aldığı oy miktarının ötesinde olduğunu söyleyen Destici, bunun sandıklara yansıması için çalışmalarındaki eksiklikleri gidermeleri gerektiğini kaydetti.

Destici, bir sonraki yerel seçimlerden itibaren oylarını artırmaları gerektiğini belirterek, “Belki ilk seçimde bunu yapamayız, belki ikinci seçimde yapamayız ama üçüncü ve dördüncü seçimlerde bunu yapmamız lazım. Bunu yapamıyorsak eksik yapıyoruz demektir. Onun için bunu da sorgulayacağız, bunu da konuşacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Tekrar genel başkan seçildikleri için delegelere teşekkür eden Destici, “Desteklerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehit liderimiz Muhsin’in emanetini taşıyoruz. Tüm delege kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” Beni bu göreve layık gören tüm yoldaşlarım ve hareketimizin tüm mensupları bir kez daha.” İfadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu