Ekonomi

Mattel’in Hisse Fiyatı Aktivist Yatırımcı Çabaları Nedeniyle Yükseldi

Mattel Inc. (MAT) hisseleri, Wall Street Journal’ın aktivist bir yatırım firmasının oyuncak şirketini hedef aldığını ve şirketin düşük performans gösteren hisse fiyatını iyileştirmeyi amaçlayan değişiklikler önerdiğini bildirmesinin ardından Cuma günü resmi işlem saatleri öncesinde piyasada %4’ten fazla yükseldi.

Barington Capital, Perşembe günü 18,27 dolardan işlem gören MAT’tan hisse satın aldı. Fiyatların yükseldiği dönemlerde müşteri çekme, elektronik oyunların ve mobil uygulamaların gençler arasında artan popülaritesi karşısında gerileyen oyuncak sektörünün daralması gibi engeller nedeniyle şirketin hisseleri zaman içinde sınırlı bir büyüme yaşadı.

Barington Capital, önemli değişiklikler yapılmadığı sürece Mattel’in hisse fiyatının zayıf seyrini sürdüreceğini savunuyor. Yatırım şirketi, oyuncak üreticisine, Fisher-Price ve American Girl ürün grupları için stratejik alternatifleri değerlendirmek, hisse senedi şeklindeki tazminata bağımlılığını azaltmak ve 2 milyar dolar değerinde bir hisse geri satın alma girişimi başlatmak da dahil olmak üzere çeşitli stratejiler öneriyor.

Wall Street Journal’a göre Barington Capital Başkanı, Mattel İcra Komitesi Lideri Ynon Kreiz’e, önerilen girişimlerin Mattel’in önde gelen moda bebek ve oyuncak araç kategorilerindeki mevcut iyileştirmelerle birlikte şirketin hisselerinin değerini 100 yıl içinde %100 artıracağını yazdı. üç yıllık dönem. Bunu 100’ün üzerine çıkarabileceğini belirtti.

Ayrıca, Kreiz’in Nisan 2018’de İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaya devam ettiği ve kısa bir süre sonra başkan olarak atandığı yatırım şirketi Mattel’in İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlerini ayırması için de baskı yapıyor.

Barington Capital’in kampanyasının sonucu şu anda belirsiz.

Bu metin yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve doğrulanmıştır. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu