Haber

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın: ‘Açıklayacak sırrımız yok’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Açıklayacak gizli bir şeyimiz yok. Hiçbir zaman kendimiz ve partimiz için özel bir beklenti ve çıkar peşinde koşmadık. Çünkü biz şehit kanıyla sulanmış bir davanın mensubuyuz.” söz konusu.

Kazım Karabekir Partisi Kapatıldı Sporİl kurultayı salonunda konuşan Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını katılımcılara ileterek, kurultayın “hayırlı” olmasını diledi.

Aydın, Devlet Bahçeli’nin Türk siyasetinde büyük izler bıraktığını belirterek, “Genel Başkanımız Peygamber Efendimiz’in sünneti gereği ‘Bana ne verirsen onu ver. Bir eline ayı, bir eline güneşi koysan da’ dedi. Öte yandan inandığım, hayal ettiğim, idealleştirdiğim davadan asla vazgeçmeyeceğim.’ “dedi ve vazgeçmedi. ‘Onu Başbakan yapalım, destekleyeceğiz’ dediler ve nifak ateşini şimdiden yaktılar. Egosunu galip getirmeye çalıştılar ama o ‘önce vatan ve millet’ diyen, egosundan arınmış bir lider olduğu için net bir şekilde harekete geçti.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın ete kemiğe bürünerek zafer kazandığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

“Çok şükür diğer tarafa baktığımızda egoların şiştiğini, çıkarlara düşkünlüğü açıkça görüyoruz. Pazarlık detayları artık kokuşmaya başladı, müzayedeye düşüyor. Artık birbirlerini teşhir ediyorlar. Bilinmeyen, sır olarak açıklanacak hiçbir şey yok. Kendimiz ve partimiz için özel bir beklentimiz yok.” “Biz hiçbir zaman kâr, kâr peşinde koşmadık. Çünkü biz şehit kanıyla sulanmış bir davanın mensubuyuz. Genel liderimizin de sık sık söylediği gibi bu dua niteliğinde bir hamledir. Bu hamlede yanlış bir şey yok, fırsat da olmayacak. bu sayede hata yapmaya çalışanlar için.”

“Milli kahramanlarımızla dalga geçtiler”

“Tarihe baktığımızda Nuri Killigil, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş adında kardeşlerimiz, büyüklerimiz var. Komedi filmlerinde onun adını kullanmışlar. Milli kahramanlarımızla alay etmişler. Onlar da önce hayal kurmuşlar, hayal kurmuşlar. Bunu ilke edinip dönüşmüşler. Bunu bir harekete dönüştürdüler ama fırsat bulamadılar.” Aydın, Cumhur İttifakı’nın önemine dikkat çekerek şunları söyledi.

Aydın, tarihe bakmak gerektiğini belirterek, “Kim ülke için ne yaptı, yapmaya çalışanlara ne gibi engeller koydular? Uçak yapmaya çalıştılar ama tuttular. Bunu yapmaya çalıştılar. Yaptıkları uçağı sattılar, ‘satmak yasaktır’ dediler. Otomobil yapmaya çalıştı, ‘yapamazsın’ denildi. Bunu yaşadık.” .” söz konusu.

Türkiye’nin savunma sanayisindeki gelişimini değerlendiren Aydın, “Özdemir Bayraktar ve çocuklarının Türk savunma ve silah sanayisini nereye getirdiğine şahit oluyoruz. Türk egemenliği havada ve karada her yerde garanti altındadır. Güçlü bir savunma sanayimiz var.” Artık Cumhur İttifakını anlamamız lazım.” Çalışanlara şunu anlatmak lazım: ‘Kardeşim, eğer evinde rahatsan, huzur içinde uyuyorsan, sınır içinde ve dışında güvenle hareket edebiliyorsan, ovalara, meralara özgürce çıkabiliyorsan, sana seslenenleri dinlersin. gerçekten yüksek idealleri olan, hayal eden, idealize eden, yolunu takip eden ve gerçekleştirenlerdir.’ Bu kutlu kervanın devamını diliyorum.” dedi.

Aydın, yaklaşan yerel seçimlerden galip çıkmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“İnşallah 14-28 Mayıs’ta zaferle taçlandırdığımız genel politikamızı daha da güçlendirmek adına, 31 Mart yerel seçimlerinde de Erzurum’dan güçlü bir ses, Allah’ın izniyle rakiplerimizde terör ve kaygı yaratacaktır. Türkiye genelinde lider, ’11 “Büyük il ele geçirilecek” dedi. O vatandaşlarımızı rezil ittifak kanaatinden kurtaracağız. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Aydın ve İzmir’e hizmet verilecek. Bunun için çok çaba göstereceğiz. Sen, ben ve 3-5 kişi hesap yapmayacağız. Bir, “Bir bütün olarak bakacağız, koç başlarını tespit edeceğiz ve yola çıkacağız.”

Konuşmaların ardından Aydın, programa katılan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve partiye katılanlara rozetlerini verdi.

Kongreye parti yöneticilerinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, STK’lar ve bazı partilerin il temsilcileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu