Ekonomi

NVIDIA, Japonya’nın yeni ABCI-Q kuantum araştırma süper bilgisayarına güç verecek

SAN JOSE, Kaliforniya – NVIDIA (NASDAQ:NVDA) Corporation (NASDAQ: NVDA), teknolojisinin ABCI-Q süper bilgisayarı ile Japonya’nın en son kuantum hesaplama girişimini yönlendireceğini duyurdu. Kuantum hesaplama araştırmalarını hızlandırmak için tasarlanan yeni sistem, 2.000’den fazla H100 Tensor Core GPU ve Quantum-2 InfiniBand ağı dahil olmak üzere NVIDIA’nın gelişmiş hesaplama platformlarıyla donatılacak.

ABCI-Q süper bilgisayarı, çeşitli endüstriyel araştırma alanları için yüksek doğrulukta kuantum simülasyonları sağlamayı amaçlamaktadır. NVIDIA’nın açık kaynaklı bir hibrit kuantum hesaplama platformu olan CUDA-Q ile entegre olan sistem, hibrit kuantum-klasik sistemlerin programlanmasını kolaylaştırmayı vaat ediyor. Bu işbirliğinin Japonya’nın kuantum teknolojisi inovasyon stratejisini desteklemesi ve yapay zeka, enerji ve biyoloji gibi sektörlere potansiyel olarak fayda sağlaması bekleniyor.

NVIDIA’da yüksek performanslı hesaplama ve kuantum hesaplama direktörü olan Tim Costa, kuantum hesaplamadaki karmaşık sorunların üstesinden gelmede yüksek performanslı simülasyon araçlarının önemini vurguladı. CUDA-Q’nun NVIDIA H100 GPU’larla birlikte kullanılmasının kuantumla entegre süper bilgisayarların gelişimini hızlandırması bekleniyor.

G-QuAT/AIST müdür yardımcısı Masahiro Horibe, ABCI-Q’nun Japon araştırmacıların kuantum teknolojisini ve pratik uygulamalarını keşfetmelerini ilerletme potansiyelini vurguladı. CUDA-Q platformu ve NVIDIA H100 GPU’ların kombinasyonu, bilim insanlarına kuantum bilişim araştırmalarının sınırlarını takip etmelerinde yardımcı olacak.

ABCI-Q, Fujitsu tarafından G-QuAT Ulusal İleri Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (AIST) ABCI süper bilgisayar merkezinde inşa edilecek. Gelecek yılın başlarında faaliyete geçmesi beklenen sistem, gelecekteki kuantum donanımlarıyla entegre olacak şekilde tasarlandı. Ayrıca NVIDIA ve G-QuAT/AIST, ABCI-Q platformunu kullanarak endüstriyel uygulamaları keşfetmeyi planlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu