Teknoloji

Porsche’den Görmeye Alışık Olmadığımız Ürünler

Özellikle 911 ailesi ile neredeyse herkesi büyüledi. Porsche, 1931’de Ferdinand Porsche1972 yılında kurucusu Ferdinand’ın torunu Prof. Ferdinand Alexander Porsche tarafından kurulmuştur. Stüdyo FA Porscheotomobil dünyasının dışında kalan ve kulağa oldukça alakasız gelen işler ve hizmetler sunmaya başladı.

Aslında bu iş ve hizmetler o kadar ilgisiz ve etkileyici ki göreceklerinizden sonra içeriğin sonuna geldiğinizde, Porsche, gözlerinde araba şirketinden çıkıyorsun ve İsviçre çakısıdönüşecek.

Aydınlatma alanındaki çalışmalarıyla başlayalım.

INLAY ve BLADE koleksiyonundan eserler

Danimarka merkezli IŞIK NOKTASIşirket, 2021 yılında Studio FA Porsche ile işbirliği yaptı ve bunun sonucunda kakmaVe BIÇAK AĞZI İki koleksiyon ortaya çıktı. Bu koleksiyonlar, isimlerine göre farklı tasarım dillerinde oluşturulmuş aydınlatma çalışmalarını içermektedir.

Porsche Design tarafından satılan PDT40 kablosuz kulaklık ile devam ediyoruz.

Porsche tasarımı

Oldukça şık bir kutusu ve tasarımı vardır. kulaklıklar Hiç şaka amaçlı yapılmış gibi durmuyor. Dokunmatik kontrol, su ve toza dayanıklılık, type-c kontak tipi ve benzeri farklı akım özelliklerine sahip kulaklıklar. 6 saat kullanılabileceği söyleniyor. Kutu ile şarj ettiğinizde bu süre sınırıdır. 21 saate kadarçıkabilir.

Dynamiq için tasarlanan lüks yat da Porsche’nin stüdyosu tarafından el işçiliği ile yapıldı.

GTT115 Bu modelin dış kısmında Porsche, kendi araçlarının tasarım dilinden ilerlemiştir. 3 güvertesi bulunan yatta jakuzi, bar ve oteller bulunacak. lüks odalar, misafirler için diğer odalar ve çok daha fazlası. Bundan ayrı sadece 7 adetÜretildi diyelim.

Porsche’nin elektrikli bisikletini daha önce farklı yerlerde görmüş olmanız mümkün.

Porsche e-bisiklet Adı altında sunulan bu araçlar, tıpkı arabalarda olduğu gibi cross ve spor gibi modeller olarak kendi içinde ayrılmaktadır. Rotwild ile birlikte üretilen bisikletler – spor modelinde – saatte 25 KM hıza ulaşabilir. Bisikletlerin tasarımında Taycan modelinden ilham alındı.

“Bizim de bir Porsche’miz var… kahvaltı takımı ama işte Porsche”

Porsche Design ve Siemens işbirliğiyle oluşturulan bu sette su ısıtıcısı ve tost makinesi var. Firmanın kendisi de normal bir su ısıtıcısı almak yerine 4 katı ödeyip almanın pek mantıklı olmadığının farkında. Ancak bunu saf alüminyum malzemenin kalitesine bağlıyorlar. 1 milyondan fazlaSatışın yapıldığını düşünürsek işin oldukça başarılı geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

Porsche Design ile ortaklaşa piyasaya sürülecek bir sonraki ürünümüz… kapı kolu. Evet…

212 ve 311

HAFI’nin katılımıyla 311 ve 212 Modelleri geliştiren firma ve model dediğimizde kapı kollarından bahsediyoruz, her iki modelinde de uzun ömürlü ve rahat kullanıma odaklanmış. Modellerin ortasında bariz geometrik farklılıkların olduğunu görebilirsiniz.

Bir yanda kulaklarımızda çınlayan 911 GT3, diğer yanda Porsche bataryası:

Birinci sınıf musluklar ve banyo aksesuarlarıyla tanınır THGFirma için Porsche Design, Simge-X koleksiyonunu ortaya çıkardı. Yukarıda da görebileceğiniz gibi keskin hatlarıyla öne çıkan koleksiyon, THG’nin işlerine yabancı gelmiyor.

Eskisi kadar olmasa da yine de lüks sınıfa girebilen bir deniz aracı daha:

Elan adlı bir şirket için yapılmış yelkenli GT6’nın Tasarımında bir spor arabadan ilham alınmıştır. Bunu özellikle karbon malzemeden yapılmış dümene baktığımızda görebiliriz. Bunun dışında yat sadece kendi tasarımı için değil, aynı zamanda iç mekanı için de uygundur. yaşam alanı tasarımıBunun için özel bir özen gösterildi.

Tüm bunlardan sonra bir saç kurutma makinesi görmek sizi şaşırtmamalı.

Soocas AirFly

soocasiçin tasarlandı Hava Uçağı Fön makinesi de diğerleri gibi yüksek kaliteli malzeme ve ileri mühendisliğin birleşimidir. Fön makinelerinde alışık olduğumuz üzere mıknatıslı takılıp çıkarılabilen kapaklar bulunmaktadır.

Şirkete göre bu kapların üzerindeki aletler saçınızı koruyabilir. hızlı ama zahmetsizcekurutmayı mümkün kılar

Şu anki çalışmamız Porsche Design tarafından yapılmış bir güneş gözlüğü.

P’8931 Adını polarize modelden alan bu model, tamamen titanyum alaşımlı bir gövdeye sahip. Bu sayede hem hafif hem de güçlü olurken görünümünden de ödün vermemektedir. Şirkete göre bu özelliklerle ortaya çıkan son çalışma, Porschetasarım dilini çok uygun bir biçimde yansıtır.

Şimdi Porsche’nin Japonya merkezli Panasonic için tasarladığı çamaşır makinesine geçiyoruz:

Stüdyo FA Porsche

Porsche imzası çamaşır makinesinde Bunu görmeyi beklemiyorsun. Ama sizi şaşırtacak şeyleri en sona bıraktık. Şimdi bu makineye geri dönelim.

Açık TFT Söz konusu paravana sahip olan makine, havalandırmanın her zaman devam edebilmesi için yıkama veya kurutma işlemi bittiğinde kapıyı yaklaşık iki santimetre açık bırakıyor. Bunun dışında Asya pazarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ele alınan birçok özellik bulunmaktadır.

Ortadaki şekil de bir jantbenzediğini söyleyebiliriz.

Porsche Design ve AOC tarafından birlikte oluşturulan oyun monitörü:

AOC AĞONadıyla karşımıza çıkan bu monitör, 27 inçKavisli ekrana sahiptir. 240Hz Yenileme hızına sahip olan monitörde ayrıca iki adet 5W’lık hoparlör bulunuyor. Monitörün çözünürlüğü 2560×1440’tır.

Tasarımın içinde Porsche 911 RSR’denesinlenilmiş.

Oyuncunun işi burada bitmiyor. Bu kez Thermaltake ile Porsche Design’ı görüyoruz.

Arjantinli Dizi için orta yola çıkan iki firma, farklı oyuncu aksesuarlarına yeni bir soluk daha ekledi. Bu aksesuarların ortasında ise mouse, mouse pad, kulaklık ve oyuncu koltuğu gibi eserler yer alıyor. Şirket, diğer aktörlerin çalışmalarından ayrılmak içinbu çalışmaları daha koyu tonlarda ve geometrik olarak daha sade bir formda tasarladı.

Porsche bir tramvay tasarımına da imza attı.

Viyana’da bulunan ve ‘ultra alçak tabanlı’ adı altında tanıtılan bu tramvay, Porsche Design tarafından tasarlandı. Siemens için tasarlandı. yerden sadece 11 santimetre Yüksek olan tramvay, yolcularını ve sürücülerini aynı seviyede tutuyor. Bu da engellilerin araca binmesini kolaylaştırıyor.

Gelelim bir çoğumuz için en şaşırtıcı olana. Porsche Design tarafından tasarlanan ve İstanbul’da konumlanan Qent İstinye:

Toplam 3 blokta 21 daireye sahip. 3070 metrekarebu birinci sınıf binanın içinde Porsche tasarımı tarafından dizayn edilmiştir. Firma bu projeyi tasarlarken alışık olduğu Alman kültürünü değil, binanın konumunu, yani İstanbul’u göz önünde bulundurmuş.

Peki sizi en çok hangisi şaşırttı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu