Haber

Seçim sonrası o ülkeden FETÖ’ye soğuk duş! Ankara’nın dostluğu için…

Türkiye’de alınan tarihi seçim sonuçlarının ardından birçok ülke birbiri ardına Ankara’ya yönelik politikalarını güncellemeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin ardından Türkiye’nin uluslararası arenadaki güçlü konumu pekişmiş ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke Türkiye aleyhine politikalarını değiştirmiştir. Nihayet Yunanistan düşmanca tavrından geri adım atmaya başladı.

ANKARA’NIN DOSTLUĞUNU KAZANMASI İÇİN FETÖ’CÜLERİ ZORLADILAR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu ülkeye kaçan darbeci askerler başta olmak üzere binlerce FETÖ’cüyü barındıran ve teknelerle bu ülkeye kaçan binlerce FETÖ’cüyü barındıran Atina yönetimi, FETÖ’cüleri silah altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferiyle sonuçlanan seçimlerden sonra Ankara’nın dostluğunu kazanmak. zorlamaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan Türkiye’ye zorla gönderilen 6’sı FETÖ üyesi 29 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Tutuklananlardan ikisinin emniyet teşkilatından ihraç edilen FETÖ terör örgütü mensubu, ikisinin öğretmenlik mesleğinden, birinin serbest meslek sahibi ve diğerinin satış elemanı olduğu belirlendi. Geçtiğimiz günlerde terör örgütleri PKK, FETÖ, DEAŞ ve MLKP’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan 17 zanlı gözaltına alındı.

ALIŞTIRMA YERİNE YAN ANTRENMAN

Yunanistan’ın bu tutumunun arkasında, bölgesinde küresel istikrarın merkezi haline gelen Türkiye ile başta enerji olmak üzere çeşitli alanlarda diyalog kurma arzusu yatıyor.

Yunanistan geçtiğimiz günlerde her yıl gerçekleştirdiği Kataigis Tatbikatı yerine küçük çaplı bir tatbikat gerçekleştirmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Seawolf Tatbikatı yerine taktik tatbikat yapacağını açıklamıştı.

BAŞBUĞ: KENDİNE YER YAPAR

Atina yönetiminin devlet değişikliğini gazetemize değerlendiren emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Yunanistan’ın özellikle terör örgütü mensuplarına yönelik göç politikasında köprü görevi gördüğünü belirtti.

Avrupa’dan gelen talimatlar doğrultusunda mültecilerin Yunanistan’a kabul edildiğini vurgulayan Başbuğ, Yunanistan’ın son dönemde genel politikalarında yumuşama eğilimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı’nı arayarak yeni kabineyi tebrik etti.

Kulağa hoş gelen mesajlar verdi. Ancak Yunanistan’ın tek başına bağımsız bir politika uygulayacağına inanmıyorum. ABD’nin de bu konuda Türkiye’ye bir eğilimi var.

ABD Başkanı Joe Biden, dile getirmese de ‘Yapabileceğimiz bir şey yok, bu hükümetle devam edeceğiz’ durumda. Yunanistan’ın ABD’den etkilendiği söz konusu olabilir. Ermenistan’daki siyasi değişim Yunanistan’ı da tetiklemiş görünüyor.

Bunu kullananlar Rusya veya ABD’dir. İçeride kalan Miçotakis politikasını değiştirmiş olabilir. Yunanistan fırsat buldukça eski politikalarına dönüyor ama konjonktürde kendine yer açan bir Atina tablosu var.

KAYNAK: Türkiye GAZETESI

derik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu