Teknoloji

Sony Türkiye’den Çekildi mi? İşte iddialar ve ilk bilgiler

Teknoloji devi Sony’nin Türkiye pazarından çekileceği iddiaları bir süredir dile getiriliyordu. Son günlerde bu iddialar gündeme geldi. Kullanıcıların kafası oldukça karışık. Peki Sony Türkiye pazarından gerçekten çekiliyor mu? Bu iddiaların kaynağı nedir?

Kaynak:https://www.dunya.com/sektorler/tekno…

Japon teknoloji şirketi Sony’nin Türkiye operasyonlarına son vereceğine dair söylentiler bir süredir artıyor.

Şirket kanadından resmi bir açıklama gelmese de konu özellikle sosyal medyada ağızdan ağza yayılarak daha da büyüdü. Son olarak Dünya Gazetesi’nden Kemalettin Bulamacı’nın haberi de bu iddiaları destekler nitelikteydi.

Konu oyun ve teknoloji dünyasından isimlerin ortasında da oldukça fazla tartışıldı.

Bulamacı’nın haberine göre Sony, İstanbul Ümraniye’deki ofisini kapatarak Türkiye operasyonlarına son verecek. Ayrıca eser satışları bundan sonra distribütörler üzerinden devam edecek.

Bir diğer tez ise Sony’nin Türkiye’de sadece kamera kümesindeki çalışmalara devam edeceği yönünde.

Review.co’dan Mert Yamak’ın edindiği net duyumlara göre Sony, konsol, kulaklık ve TV gibi ürünlerle Türkiye pazarında yer almayacak. Bu eserlerin distribütörler aracılığıyla satışa devam etmesi mümkün görünüyor.

Ancak bu bahisle ilgili Sony kanadından resmi bir açıklama gelmedi.

Sony, oyun ve teknoloji takipçilerinin gündemine düşen iddialar karşısında şimdilik sessizliğini korumaya devam ediyor. Kısacası elimizdeki bilgiler bireylerin duyumlarından ve iddialarından oluşsa da gerçeklik duygusu taşımaz demek doğru olmaz.

Peki elimizdeki bilgilerin toplamı ne hakkında konuşuyor?

Kısaca özetlemek gerekirse Sony, Türkiye pazarından tamamen çekilmeyecek, gelen söylentilere ve söylentilere göre sadece bir takım işlerde hizmet verecek. Ülkemizde de pek çok kullanıcısı bulunan PlayStation bunların arasında yer almıyor. Sony, eserlerin setlerinde distribütörler aracılığıyla yoluna devam edebilir.

Oyuncuların gözü elbette PlayStation kanadında.

Bilindiği üzere Sony’nin PlayStation kanadında Türk ayağı da bulunuyor. Sony’nin belirtildiği gibi küçülmesi durumunda PlayStation Plus gibi sistemlerin ve Türkçe dil tabanlı oyunların kaderinin tehlikeye girmesi olası.

Peki Sony neden Türkiye’den çekiliyor?

Cevap, temelde, herkesin tahmin ettiği gibi, bu operasyonun artık karlı olmadığıdır. Döviz kurundaki dalgalanmalar ve düşen alım gücü nedeniyle müşteri kayıpları nedeniyle Türkiye pazarı artık Sony için karlı görünmüyor. PlayStation’ı ele alalım, Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 yaklaşık 18 bin lira.

Kısacası şu anda net bir açıklamamız olmasa da söylentiler oldukça önemli.

Beklentiler, Sony’nin Cuma gününe kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasından yana. Sony kanadından herhangi bir açıklama yapılmadan neler olup bittiğini veya olacağını söylemek zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu