Haber

TEMA Vakfı sözünü tuttu: 30. Yıla özel 7 bölgede 7 orman!

30. yılını NTV’de yayınlanan “Umut Şarkıları – TEMA Vakfı 30. Yıl Özel Yayını” ile kutlayan TEMA Vakfı konuştu; Bir gecede toplanan fidan bağışlarıyla Türkiye’nin 7 bölgesinde “TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanları” oluşturuldu. Vakıf, Kırklareli’nin Celaliye ilçesinde bulunan ve 7 hatıra ormanından biri olan ormanı ziyaret ederek, tabela açılışı eşliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

 

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için 30 yıldır faaliyetlerine devam eden TEMA Vakfı, 30. yılını 3 Aralık 2022 tarihinde NTV ekranlarında yayınlanan “Umut Yeşerten Şarkılar – TEMA Vakfı 30. Yıl Özel Yayını” ile kutladı. Büyük ilgi gören gecede yapılan bağışlarla 100 bin fidan hedefi aşılarak yaklaşık 200 bin fidan bağışına ulaşıldı.

 

Bağışlar ormana dönüştü

TEMA Vakfı, Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, yayın yoluyla yapılan bağışlarla, söz verdiği gibi, Türkiye’nin 7 bölgesinde 30. Yıl Hatıra Ormanları; Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli ve Kilis illerinde kurulmuştur.

Bugün Türkiye’nin 81 ilinde TEMA Vakfı bağışçıları tarafından oluşturulan en az 1 orman var. Kuruluşunun 30. yılında düzenlenen kampanya ile bu ormanlara 7 orman daha kazandırılmıştır.

 

Fidanlar toprakla buluştu

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Celaliye köyü sınırları içerisinde yer alan ve 7 hatıra ormanından biri olan ormana 30. yıl dönümü gecesine gönüllü ev sahipliği yapan Seda EĞİTir ve Yiğit Özşener’in katılımıyla ziyaret gerçekleştirildi. TEMA Vakfı. Etkinliğe, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Talip Kavlak ve Kırklareli Orman İşletmeleri Müdürü İsmail Karakaya, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş, Vakıf gönüllüleri ve Genel Müdürlük çalışanları katıldı. Tabela açılışının ardından fidan dikim faaliyetine geçilerek temsili fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

“7 bölgeye 7 orman kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”

7 bölgeye 7 orman kazandırmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten TEMA Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Ormanlar; İklimin düzenlenmesinde, su üretilmesinde, sel, çığ ve sellerin önlenmesinde, kuraklığın etkilerinin azaltılmasında ve biyolojik çeşitliliği nedeniyle iklim kriziyle mücadelede ve biyoçeşitliliğin korunmasında kilit role sahiptir.

Hepimizin derin bir üzüntüyle hatırladığı üzere 2021 yazında yaşadığımız ve afete dönüşen orman yangınları nedeniyle yaklaşık 133 bin hektar orman varlığımızı, binlerce hektar tarım arazimizi, 9 vatandaşımızı ve milyonlarca orman canlısını yitirdik. Ağaçların, ormanın ve doğanın bizler için ne kadar pahalı olduğunu maalesef böyle üzücü bir olaydan sonra bir kez daha anladık. Mevcut ormanlarımızı korumamız ve yaşatmamız gerektiğini, yeni ormanları ülkemize kazandırmamız gerektiğini artık çok daha iyi biliyoruz.

Bu dönemde ağaçlandırma çalışmalarına da özel bir ağırlık vererek 30. yılımıza özel Türkiye’nin 7 bölgesinde ‘TEMA Vakfı 30. Yıl Hatıra Ormanları’ oluşturmayı hedefledik. Başta ücretli sanatçılarımız ve bağışçılarımız olmak üzere bu hedefe katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu