Ekonomi

Bilançolar küresel piyasaları şekillendiriyor

ABD’de teknoloji departmanından gelen olumlu bilanço haberlerine rağmen yerel bankalara ilişkin endişeler baskın çıktı ve Wall Street endeksleri günü karışık bir görünümle tamamladı. S&P 500 yüzde 0,38 düşerken Nasdaq 100 yüzde 0,64 yükseldi. ABD vadeli endeksleri bu sabah 07:23 CEST prestijiyle değer kazanırken; Avrupa vadeli işlemleri ve Asya borsaları zayıf. Japon Nikkei yüzde 0,1 düştü, Hong Kong Hang Seng ve Çinli CSI 300 yatay. Bloomberg Dolar Endeksi 1.225’te pek değişmedi.

Microsoft ve Alphabet gibi Facebook’un çatı şirketi Meta’nın açıkladığı bilanço teknoloji sektörünün yüzünü güldürdü. Meta, ilk çeyrekteki satışlarının art arda 4 çeyrek düşüşün ardından ilk kez büyümeye dönerek 28.6 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.

İçinde bulunduğumuz çeyrekte gelirlerinin 32 milyar dolara ulaşacağını öngören şirketin dijital reklam satışlarındaki sürpriz artış, bilançosunu güçlendirecek, yapay zeka ve sanal gerçeklik yatırımlarına alan açacak.

Emtia hisseleri, piyasa kapanışının ardından yüzde 12’den fazla değer kazandı. Ancak ABD bankalarından gelen haberler pek olumlu değil. ABD’li TMSF, Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), First Republic Bank’a mali tablosunu düzeltecek bir uzlaşmaya varması için süre veriyor.

Ancak Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre bu süre uzayınca FDIC bankanın mali durum puanını düşürmeyi düşünmeye başladı.

Bu, bankanın Fed’in indirim penceresinden ve geçen ay tanıtılan acil destek tesisinden yararlanma kabiliyetini sınırlayabilir. Öte yandan Evercore’a göre First Republic’teki sorunlar Fed’in önümüzdeki hafta faiz oranlarını sabit tutmasına neden olabilir. JPMorgan’dan Bob Michele, Eylül ayının prestijiyle Mayıs ayında faiz artırımları ve faiz indirimleri bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu