Haber

Trabzonspor şampiyonluk sonrası zor günler yaşıyor

Şampiyonluk döneminin ardından hem sportif hem de mali açıdan zor günler geçiren Trabzonspor, bir durgunluk dönemine girdi. Galatasaray ve Çaykur Rizespor’a karşı üst üste alınan yenilgiler de moralleri bozdu.

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan ve 38 yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor, son iki sezondur durgunluk dönemine girdi. Hem sportif hem de mali açıdan zor günler geçiren bordo-mavili takım, Nisan 2022’den bu yana moral arıyor.

Yönetimi, teknik kadrosu ve futbol cirosuyla Karadeniz ekibi, sahada aradığı sonuçları bulamadı ve zirveden uzak kaldı. Performansında ve sonuçlarında iniş çıkışlar yaşayan bordo-mavili takım, istikrarı yakalayamadı.

Lider ile orta saha arasındaki puan farkı 20’ye çıktı

Trabzonspor geçen sezon oynadığı 22 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. 38 puanla 6. sırada yer alan bordo-mavili takım bu sezon da benzer bir durumla karşılaştı. Trabzonspor bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 37 puan topladı. Geçen sezon 1 puan geride kalan Karadeniz ekibi, 57 puanla zirvede yer alan F.Bahçe ve aynı puana sahip Galatasaray’ın 20 puan gerisinde 3. sırada yer aldı.

Doğan ve Avcı sohbet ediyor

Trabzonspor’un başarısı için çok çalışmasına rağmen istediği sportif başarıları elde edemeyen Başkan Ertuğrul Doğan’ın, Galatasaray ve Çaykur Rizespor yenilgilerinin ardından önemli kararlar alması bekleniyor. Yaşanan vahim durumun nedenleri hakkında Abdullah Avcı’dan detaylı bilgi alacak olan Doğan, ayrılması planlanan futbolcuların yanı sıra yapılması planlanan takviyelerle ilgili de radikal kararlar alacak.

Tepkiler artmaya başladı

Geldiği günden bu yana camia ve taraftarlardan destek alan Teknik Direktör Abdullah Avcı, şampiyonluk sonrasında da bu sevgiyi pekiştirdi. Ayrılığının ardından kısa süre sonra tekrar bordo-mavili takımın başına dönen Avcı, Galatasaray ve Çaykur Rizespor’un 5-1’lik yenilgisi ve sahada oynanan maça tepki göstermeye başladı. – TRABZON

haberyazihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu