Haber

Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Efes Selçuk’ta anıldı

Demokrasi mücadelesinde hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Muharrir Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Efes Selçuk’ta saygıyla anıldı. Efes Selçuk Belediyesi ve Atatürkçü Niyet Derneği Efes Selçuk Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri katıldı.

 

MÜCADELELERİ IŞIĞIMIZ, YOLLARI YOLUMUZ

Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu suikastının 31. yıl dönümünde Belediye hizmet binası önünde toplanan kalabalık, Uğur Mumcu Anıtı’na yürüdü. Anıta karanfil bırakılmasıyla başlayan anma etkinliğinde konuşan Kemalist Fikir Derneği Efes Selçuk Şube Başkanı Güllü Kartal, farklı dönemlerde aydınların katledilmesinin, milli birlik ve beraberliğe karşı duran emperyalist güçlerin karanlık bir stratejisi olduğuna dikkat çekti. Güllü Kartal, konuşmasında; “70’li yılların başında 12 Mart 1971 faşizmiyle başlayıp, Sivas, Çorum, Maraş katliamları ve Abdi İpekçi cinayetiyle birleşen, 80’li yılların 12 Eylül despotizmi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve 2000 yılında ise Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesiyle devam etti. “Emperyalizm, kamuoyuna sunduğu bu stratejiyle, kendisine engel olarak gördüğü milliyetçi aydınları, dürüst gazetecileri, gerçek toplum liderlerini yok etti, önünü açtı ve ne yazık ki, başarılı oldu” dedi.

Kartal, Uğur Mumcu suikastının hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek; “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Atatürk’ün şerefli sesini ülkemiz semalarında sis çanı gibi asarak Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne yeniden ulaşma kararlılığımızla, tüm kayıp vatanseverlerimizi minnet ve minnetle anıyor, aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. “Onların mücadelesi ışığımız, yolları yolumuzdur” dedi.

 

UĞUR MUMCU CESARETİN ADIDIR

Anma etkinliğinde konuşan Efes Selçuk Belediyesi CHP Meclis Üyesi Metin Erkan, konuşmasında suikastın üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen Uğur Mumcu’nun fikirlerinin hala canlı olduğuna dikkat çekerek, “Uğur Mumcu sadece duayen bir araştırmacı değil, harika bir gazeteci ya da güçlü bir yazar. Uğur Mumcu kalbin adıdır, duruşun adıdır. O duruş; eğilemez, eğilemez, susturulamaz. Çünkü o duruş Kuvay-i Milli duruştur. Bu duruş Mustafa Kemal’in duruşudur. O duruş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda durmadan, korkmadan, canı pahasına yürüyen bir duruştur. “Vuruldun ey kalpsiz Kuvay-i Milliyetçi, Cesur Kalem, seni unutmadık, unutmadık, unutmayacağız…” dedi.

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu anısına düzenlenen anma etkinliği, Metin Güler’in sunduğu “Parlak Türküler, Umutlu Şiirler” başlıklı müzik ve şiir konserinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu