Haber

Ünlü İsimler Deprem Bölgesindeki Depremzedelerin Moralini Yükseltti

Sanat ve televizyon camiasının sevilen isimleri: Serkan & Ebru Davet, Züleyha Ortak, Melike Öcalan, Suna Entelektüel Mustafa Gökay Ferah, Naz Şimşek, Antep – Nurdağı ve Maraş – Şekerİba ilçelerini ziyaret etti. Ziyarette ikramlar ikram edildi, depremzedelerle sohbet edildi, kahve içildi…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesini ziyarete gelen ünlü isimler konteyner kentte yaşayan vatandaşlara moral verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı ve TRT müzik programcısı Züleyha Ortak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı iş birliğiyle depremin ilk haftasından bu yana ünlü isimleri depremzedelerle buluşturarak moral verdiklerini söyledi.

İKİ İLÇEDEKİ KONTEYNER ŞEHİRLERDE 300 AİLE ZİYARET EDİLDİ

İki ilçedeki konteyner kentlerde 300 aileyi ziyaret ettiklerini belirten Ortak, “Depremin birinci yıl dönümü için geldik. Bizi görünce o kadar sevindiler ki bugün çok eğlendik. Birlikte şarkılar söyledik. Mustafa Gökay Ferah onlara tulum çaldı, biz de hediyelerimizi teslim ettik. “Aslında acıları hala taze ama onları gülümsetebildiğimizde biz de mutlu oluyoruz. Aramızda sevgi bağı var.” dedi.

Klarnet virtüözü, televizyoncu Serkan Davet; “Çocukları ve aileleri kendi yöntemlerimizle motive etmeye çalışıyoruz ve bunu müziğimizle, onların acılarını dindirmek için bizi motive eden şeyler yaparak başarmaya çalışıyoruz.”

MasterChef yarışmacısı Suna Aydın da geçen yıla göre yaraların iyileştiğini ve normalleşmenin başladığını belirterek, depremzedelerin bu ziyaretlerdeki mutluluğunun kendilerini de sevindirdiğini belirtti. Oyuncu Melike Öcalan, manevi motivasyonun gerekliliğinin altını çizerek, “Geçmiş döneme göre çok daha iyi, daha moralli gördüm. Yeni bebek bekleyenleri gördüm. Bir çocuk bana ‘Bir daha gelir misin?’ diye sordu. Geleceğiz dedim ama bu sefer ne zaman geleceksin?” “Tarih istediler. Onlar böyle istekli ve mutlu oldukça biz de mutluyuz.” dedi.

Kaynak: Magazinkolik / Dergi

seferihisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu