Haber

Vira kavşağında trafik sorunu çözüldü

Yeni yapılaşma ve nüfus artışıyla birlikte Beylikdüzü’nün trafik açısından en kaotik noktalarından biri haline gelen Vira Kavşağı’ndaki trafik sorunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle çözüldü. Çapı 40 metre olan 2 şeritli kavşak, 120 metrelik 3 şeride dönüştürülerek bir yıldan kısa sürede hizmete açıldı. Kavşağın açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaklaşık 14 yıldır buradaki insanların trafik sorunu yaşadığı bir kavşak noktasıydı. “Bu sayede Hayat Vadisi, D-100 Karayolu’ndan kesintisiz olarak sahil şeridine ulaşmış oldu” dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vira kavşağı trafik açısından Beylikdüzü’nün en kaotik noktalarından biriydi. Özellikle işe gidip gelme saatlerinde yoğunluk yaşandı. İnsanlarımızın yaşam kalitesini düşürüyordu. “Bu yeni kavşak düzenlemesiyle trafik akışı rahatladı” dedi.

Beylikdüzü’nde 6 aksı birbirine bağlaması nedeniyle büyük önem taşıyan Vira Kavşağı’ndaki trafik sorunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle çözüldü. Beylikdüzü’nün trafik yükünü taşıyan kavşak genişletilerek yeni yollar yapıldı. Kavaklı ile Barış Mahallelerini birbirine bağlayan kavşağın açılışı: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Genel Sekreteri Milletvekili Arif Gürkan Alpay, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Engelleri ortadan kaldıran bir çalışmaydı”

Vira Kavşağı’nın trafik sorununu büyük ölçüde çözeceğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Vatandaşın önünde engel değil, tam tersine o engelleri ortadan kaldıran bir çalışma. Yaklaşık 14 yıldır buradaki insanların trafik sorunu yaşadığı bir kavşaktı. “Bu çalışmayla Hayat Vadisi D-100 Karayolu’ndan kesintisiz olarak sahile ulaştı” dedi.

“Sefaköy-Beylikdüzü hattını da bitireceğiz”

Açılışta yaptığı konuşmada Sefaköy-Beylikdüzü Metro hattının kapatılması sürecine değinen Önder İmamoğlu, “Siz Ekrem İmamoğlu’nu engellemiyorsunuz, 4 milyon insanı engelliyorsunuz. Ama bu yerel seçim bitecek. Beylikdüzü metro sorununu da çözeceğimizi göreceksiniz. Yolumuza devam edeceğiz. “İnanın Sefaköy-Beylikdüzü hattını bitireceğiz ve Hızray ile Beylikdüzü’nü Sabiha Gökçen’e bağlayacağız” dedi.

“Beylikdüzü kazanımlarından asla vazgeçmeyecek”

İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından yeni yatırımlar ve düzenlemelerle Beylikdüzü’nün hak ettiği değeri aldığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vira kavşağı Beylikdüzü’nün trafik açısından en kaotik noktalarından biriydi. Özellikle işe gidip gelme saatlerinde yoğunluk yaşandı. İnsanlarımızın yaşam kalitesini düşürüyordu. Bu yeni kavşak düzenlemesiyle trafik akışı rahatladı. Çözüm sayesinde Hayat Vadisi’nin denizle ilişkisi kesintisiz hale getirildi. Vira Kavşağı, bazılarının söylediğinin aksine tam olarak söz verilen sürede tamamlandı. “Bir kez daha Önderim Ekrem’e ve değerli yol arkadaşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“Yanılıyorsun, yanlış yapıyorsun, hataya düşüyorsun”

Beylikdüzü-Sefaköy metrosunun Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmamasını eleştiren Önder Çalık, “Tam olarak 12 bin 41 proje onaylandı ama maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyemizin projesini hazırlayıp finansmanını sağladığı Sefaköy-Beylikdüzü metrosu, yine onaylanmadı. Ekrem Önder’i burada mı cezalandırıyorlar? Mehmet Murat Çalık’ı cezalandırıyorlar mı? Hayır. Bu şehirde ve bu bölgede yaşayan 4 milyon insanı cezalandırıyorlar. 16 milyon İstanbulluyu cezalandırıyorlar. Beylikdüzü’nde yaşayanların sessiz kalacağını ve bir kenara oturacağını düşünebilirler. Bu düşünceye sahip arkadaşlarımın gözlerinin içine bakıp şunu söylemek isterim. Yanılıyorsun, yanlış yapıyorsun, hataya düşüyorsun. Bu şehrin hiçbir çocuğunu cezalandıramazsınız. Onların ulaşım haklarını gasp ederseniz oylarını değil, sadece lanetlerini alırsınız. Ekrem Önderimizin çıktığı devletin cebinden tek kuruş çıkmasa da sizin tasvip etmediğiniz Beylikdüzü metrosunu bu şehrin tüm vatandaşlarına teker teker nezaketle, nezaketle anlatacağım. tüm kaynaklarını büyük bir çaba ve gayretle sağlamaktadır.

Direnişimizi nezaketle, nezaketle yürüteceğiz ve bu şehrin hakkı olan metroyu söküp bu şehre getireceğiz. Ekrem Önderimizden aldığımız bayrağı asla yarı yolda bırakmayacağımızı, başaracağımızı ve kazanacağımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Kimsenin şüphesi olmasın. 100 yıllık cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Gazi Mustafa Kemal. Atatürk’ü ve onun bize emanet ettiği tüm değerleri savunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet nasıl hepimizi ortak bir vatan etrafında birleştirmişse, 100 yıla özel Vira Kavşağımız da bizi doğru şehircilik ve doğru şehircilik felsefesinde buluşturacaktır. “Yeni kavşağımızın Beylikdüzü’nde yaşayan tüm komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“İstanbul başardı, hep birlikte başardık”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, “Beylikdüzü’nü modern ve güvenilir bir ulaşım altyapısıyla geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Özellikle ilçenin güneyindeki yeni yapılaşma ve nüfus artışı göz önüne alındığında Vira Kavşağı’nın yenilenmesi daha da önem kazanıyordu. Mevcut 40 metre çapında 2 şeritli dönel kavşağımızın yerine, 120 metre çapında, 3 şeritten oluşan, 3 şeritli, devasa ve işlevsel yeni bir dönel kavşağı 1 yıldan kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtık. Bağlantı yolları dahil elli bin metrekare inşaat alanı. Kavşak çapının arttırılmasıyla kavşak depolama kapasitesi de arttırılmış ve bağlantı caddelerinde kuyruk oluşması önlenmiştir. Bu güzel eserin Beylikdüzü’ne ve İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum. “İstanbul başardı, birlikte başardık” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu