Ekonomi

İstanbul Havalimanı, FedEx ile yeni küresel hava ulaşım tesisine ev sahipliği yapacak

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ile FedEx Express arasında Avrupa’nın ortasında yeni bir küresel hava taşımacılığı tesisinin inşası için anlaşma imzalandı.

İGA’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı’nda Kasım 2024’te tamamlanması planlanan yeni tesis sayesinde FedEx Express Avrupa, üç kıtadaki operasyonlarını birbirine bağlayacak.

Tesisin üretime geçmesiyle İstanbul Havalimanı, Asya ile Afrika arasındaki ilişkiyi sağlayan stratejik ulaşım ve nakliye merkezi konumunu daha da güçlendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı’nın tüm faz yatırımlarının tamamlanmasıyla Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 5’ini karşılayacak bir ekosistem oluşturacağını belirtti.

Ekonomiye katma değer sağlayan çalışmalara her geçen gün yenilerini eklemeye devam edeceklerini vurgulayan Samsunlu, şöyle konuştu:

“Kargo taşımacılığı sektörünün lider kuruluşu FedEx ile bu iş birliğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. FedEx’in yeni küresel hava kargo tesisi için havalimanımızı seçmesi, İGA İstanbul Havalimanı’nın sadece yolcular için değil kargo açısından da stratejik bir merkez olduğu anlamına geliyor ve lojistik sektörü.” “Bu yeni tesisin hem İGA İstanbul Havalimanı’nın prestijini hem de küresel bir merkez ve dünyaya açılan kapı olma kararlılığını daha da güçlendireceğine eminiz.”

“Yeni büyüme fırsatlarının önünü açacağız”

FedEx Express Güneydoğu Avrupa, İsrail ve Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Eser Sezek, İGA İstanbul Havalimanı’nda elde ettikleri büyümeden büyük heyecan duyduklarını belirterek, “Böylece bu stratejik alanda daha sağlam bir yere sahip olacağız. Kıtalararası ticaret yapan müşteriler için yeni büyüme fırsatlarının önünü açacak.” “Bu girişim aynı zamanda değerli bir kargo ve lojistik aktörü olarak güçlenmeye devam eden Türkiye’deki işimize ve müşterilerimize olan güçlü ve sürekli bağlılığımızın bir göstergesidir.” dedi.

Yeni tesiste FedEx filosu için 3 park alanı, 32 minibüs için yer ve 7 kamyon kapısı yer alacak. Tesis, ileri teknolojisi sayesinde saatte 3 bin parça işleyebilecek.

İstanbul Havalimanı’ndaki kargo şirketi sayısı 19’a ulaştı

Yolcu sayısı bakımından Avrupa’nın “en yoğun”, dünyanın ise “en yoğun ikinci” havalimanı olan İstanbul Havalimanı, kargo trafiği açısından da Avrupa’nın en büyük 10 havalimanı arasında ilk sırada yer alıyor.

İstanbul Havalimanı Kargo Şehir ve Lojistik Merkezi toplam 1,4 milyon metrekare alana, 195 bin metrekare geçici depolama alanına ve 10 bin 800 metrekare serbest antrepo tesisine sahip.

Bölgede Turkish Cargo, PTT UPİM, MNG, DHL Express, UPS, Çelebi Kargo, Havaş Kargo, S Sistem olmak üzere 8 geçici depo ve Fevzi Gandur, Ünsped, Barsan ve DHL Global olmak üzere 4 serbest depo faaliyet göstermektedir.

FedEx Express Europe’un katılımıyla İstanbul Havalimanı Kargo Şehri ve Lojistik Merkezi’ndeki kargo şirketi sayısı 19’a çıkacak.

sarivelilerhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu