Haber

Yangından kaçan kadın ve çocuklar metrelerce yükseklikten atladı

– Yangından kurtulan kadın ve çocuk metrelerce yükseklikten atladı

ALMATY – Kazakistan’da evlerinde çıkan yangından kaçan kadın ve çocuğu metrelerce yükseklikten açılan brandaya atladı.

Almatı’da 16 katlı bir apartmanda yangın çıktı. Üst katlardaki binalarda oturanlar metrelerce yükseklikten yatağa ve çevredekilerin getirdiği açık brandaya atlayarak yangına önlem aldı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 17.10 sıralarında Almatı’nın Alatau ilçesinde bir apartman dairesinde yangın çıktığı bildirildi. Açıklamada, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin 16 katlı bir apartmanın asansör boşluğunda elektrik kablolarının yandığını, üst katlarda ve tahliye yollarında yoğun duman ve yüksek ısı oluştuğunu tespit ettiği belirtildi.

Apartmandan 300 kişinin tahliye edildiği kaydedilen açıklamada, “70 kişi kurtarıldı. 30 kişi tıbbi yardım istedi ve doktorların yapacağı incelemenin ardından hastaneye kaldırılmalarına karar verilecek.” terimler kullanıldı. Açıklamada, yangının saat 18.46 sıralarında söndürüldüğü belirtildi.

Çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, vatandaşların buldukları yataklar ve gerdikleri brandalarla dairelerinden atlayanları yakalamaya çalıştıkları, bir kadının önce çocuğunu sonra kendisini yüksekten atladığı görüldü. metre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu