Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7’nci Dönem Kamu Görevlileri Toplu İş Sözleşmesi üzerinde çalışmayı hedefliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “7’nci Dönem Kamu Görevlileri Toplu İş Sözleşmesi’ni tarafları en iyi şekilde tatmin edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz” dedi. söz konusu.

Işıkhan, 2024-2025 yılları arasında yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memurun mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinin Bakanlığın toplu konut sahipliği ilk toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Işıkhan, müzakerelerin ve sürecin hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere 2019 yılında başlayan Covid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de ekonomik ve sosyal yönden olumsuz etkiledi. Salgın döneminde kamu görevlilerine uzaktan çalışma esnekliği sağladık. çalışma saatlerinde esneklik sağlayarak Çalışanlarımıza kısa çalışma ödeneği ile ekonomik destek sağladık Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı çalışma imkanından mahrum bırakılan kardeşlerimiz gibi kamu çalışanlarının özverili çabaları ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı güvenle ülkemize getirmek. salgın döneminde tedavi altına alınmaları ve ambulans uçaklarla tek kişilik odalarda tedavi ettirilerek ülkelerine, vatanlarına ulaştırılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına verdiği gücü, etkinliği ve değeri göstermektedir. sağlık ve sosyal güvenlik altyapısı, kriz olarak nitelendirilen salgın sırasında ve sonrasında oldu.”

Kovid-19 salgınının ortadan kalkmasının ardından Türkiye’nin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle sarsıldığını hatırlatan Vedat Işıkhan, devletin 11 ildeki 4 şubesinden de anında harekete geçerek yıkılan ve hasar gören tüm altyapı ve üstyapının yeniden inşası için harekete geçti. deprem nedeniyle, sağlam ve uygun temeller üzerine. geçtiğini söyledi.

Kısa sürede toparlanma ve normalleşme sürecinde uyumu yakaladıklarını kaydeden Işıkhan, “Ancak bunu kamu çalışanlarımızla, devletin vatandaşına hizmet eden sizler gibi kardeşlerimizle başardık.” dedi.

“Bütçeden kamu görevlilerine ayırdığımız payı artırdık”

Ülkenin kalkınmasında ve büyümesinde kamu emekçisi ve kamu emekçisi sisteminin rolünün son derece değerli olduğunu vurgulayan Işıkhan, eğitim, sağlık, adalet, güvenlik, din hizmetleri ve diğer kamusal alanlarda kamu çalışanı sayılarını artırdıklarını ifade etti. .

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kamu çalışanlarını enflasyon karşısında ezmediklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Hep birlikte yönetim anlayışıyla daha fazla kamu çalışanının karar mekanizmalarında yer almasını sağladık. 2002’de hükümetlerimizin göreve geldiği dönemde 2,5 milyon olan kamu personel sayımız bugün 5 milyonun üzerine çıktı. “Kamu personelimizi geliştirmeyi hedefledik. İktidara geldiğimiz günden bu yana milli gelirdeki artışla birlikte bütçeden kamu görevlilerine ayırdığımız payı artırdık. Toplam işçi giderlerinin bütçedeki payı 2002’de yüzde 18 iken bugün bu rakam yüzde 27’yi geçti.”

“Sendikalarımızı sosyal ortak olarak görüyoruz”

Bakan Işıkhan, en düşük memur maaşına yapılan zama da değinerek, “Son dönemde toplu sözleşmede öngörülen aylık katsayı ve enflasyon farkının yanı sıra kamu çalışanlarımızın aylık ve ücretlerinde de zam yaptık. yüzde 17,55’lik zamma ek olarak sosyal yardım payını 8 bin 77 lira artırdık. 2002’de 392 lira olan en düşük memur maaşını yüzde 266 fiili artışla 22 bin 17 liraya çıkardık. en düşük memur maaşı temmuz ayında yüzde 86, 2023’te kümülatif olarak yüzde 141. Böylece hem çalışan kesimi enflasyona düşürmedik hem de refah artışı önemli ölçüde arttı. Size pay verdik.” ifadesini kullandı.

Geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye’sini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki kamu görevlileri ile inşa edeceklerini belirten Işıkhan, “Kamu çalışanı sistemimizde çağdaş insan kaynakları yönetimlerinin uygulanması, sosyal diyalog sistemlerinin olmazsa olmazı olan işleyişi Gelişmiş demokrasilerin katılımcı yönetim anlayışının bir unsuru, onun için paha biçilmezdir.” görüşünü paylaştı.

Sendikaları sosyal ortak olarak değil, sosyal ortak olarak gördüklerini belirten Işıkhan, “Ülkemizi büyütmek, refahını artırmak için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin en önemli devletlerinden olan kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile birlikte çalışacağız. çalışma hayatımızın en değerli aktörleri ile 7. Dönem Kamu Personeli Toplu İş Sözleşmesi’ni, tarafları en uygun şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz.” sözlerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu