Haber

Yaralı Köpeğe Moloz Döken Belediye Çalışanlarına Çifte Soruşturma

Trabzon’un Yomra ilçesinde yaralı bir köpeğin konulduğu kamyon kasasına moloz döküldüğü anların görüntüleri ortaya çıktı. Tepkisel görüntülerin ardından iki belediye çalışanı hakkında isimsiz ve idari soruşturma başlatıldı. Yol kenarında ölü iki çalışan köpek bulduklarını ve hayatta olduklarını anlamadıklarını iddia etti.

Belediye çalışanları NH ve B.Ç. Hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Yomra ilçesinde 14 Aralık’ta bir sokak köpeğine aracın çarptığı ihbarı üzerine gruplar belediyeye sevk edildi. Belediye çalışanları NH ve B.Ç. öldüğünü iddia ettikleri köpeği minibüse bindirerek bölgeden ayrıldı. Gruplar daha sonra bir adresten molozları köpeğin yerleştirildiği minibüse boşalttı. O anlar çevredeki binada oturanlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Köpeğin ölmediğini, ölmek üzere olduğunu öne süren şahıs, kaydettiği görüntüleri sosyal medyada paylaşarak şikayetçi oldu. Belediye çalışanları NH ve B.Ç. Hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de dahil oldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de soruşturmaya dahil olurken, köpeğin cesedi hayvanseverler tarafından alınarak otopsi için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderildi.

Yapılan ön incelemede kazaya işaret eden herhangi bir bulgunun olmadığı, vücut bütünlüğünün bozulmadığı, kırık, ezilme veya iç kanama gibi herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Sokak köpeğinin ölüm nedeni, yapılacak detaylı otopsinin ardından belirlenecek.

“Yomra Belediyesi bu köpeğin öldüğünü iddia ediyor ama köpek ölmedi”

TRAHAYKO Lideri Lütfiye Tüzün Kurban, olaydan dolayı üzüntü duyduklarını, ilçede yaşayan bir vatandaşın olayı kendilerine bildirdiğini söyledi. Kurban, “Bir bayan canlı bir köpeğin üzerine moloz döküldüğünü söylemek için bizi aradı ve bizden yardım istedi. Bize gönderdiği sahneler, canlı bir köpeğin üzerine moloz döktüğü sahnelerdi. Yetkilileri aradık ama kimseye ulaşamadık. Yomra Belediyesi bu köpeğin öldüğünü ancak köpeğin ölmediğini iddia ediyor. Resimde gördüğünüz gibi köpek hareket ediyor. Bizi arayan hanımefendi, köpeğin hayattayken ayakta titrediğini ve üzerine moloz döküldüğünü gördüğünü söyledi.”terimleri kullandı.

Köpeğin ölüm nedeninin araştırıldığını belirten Kurban, şunları söyledi: “Belediyenin köpeğin öldüğünü söylemesi üzerine cesedini istedik, avukatla görüştük ve otopsi yaptırmak için Samsun’a gönderdik. Yapılan ilk muayenede köpekte iç kanama, kırık veya darbeye rastlanmadı. Ölüm nedenini öğrenmek istiyoruz, otopsi birkaç gün içinde çıkacak. Belediyenin tezine göre köpek ölmüştü ve ölünce arabaya koymuşlar ama biz görüntüyü tekrar inceledik. Köpek yaşıyor gibi görünüyor. O köpek hayattayken en kötü durumda üzerine moloz döküldü. Bu hayvanın çöp kamyonunda taşınması bizleri üzdü. Bu başlı başına bir kusurdur. Canlı da olsa ölü de olsa bu şekilde taşınmamalıdır. Belediye buna aracı olabilir.dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu