Haber

15 yaşındaki kıza cinsel istismar ve şantajdan 111,5 yıl hapis

Savcı, ANKARA’da SK’ye (18) 15 yaşındayken cinsel istismarda bulunduğu ve çektiği uygunsuz görüntüleri sosyal medya hesabında yayınladığı iddiasıyla gözaltına alınan Emre Kara’nın (19) hakkında 111,5 yıl hapis cezası istedi.

Ankara’da yaşayan SK, Emre Kara ile 2020 yılının yaz tatilinde memleketleri Haymana ilçesine bağlı Kutluhan köyünde tanışıp arkadaş oldu. Tatilin ardından Ankara’ya dönen SK, 2021 yılının Ocak ayında evden kaçmıştı. ailesinin kayıp olduğunu bildirdiği SK’nin Kara ile birlikte olduğu öğrenildi. SK bir süre sonra eve dönerken, Kara tekrar görüşmek ve birlikte olmak istedi. SK’nin görüşmeyi reddetmesi üzerine Kara, birlikte olduklarında çektiği uygunsuz görüntüleri ifşa edeceğini söyleyerek şantaj, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine SK, ailesiyle birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Emre Kara, SK’nin uygunsuz görüntülerini önce yakınlarına gönderdi, ardından sosyal medya hesabından paylaştı. Gözaltına alınan Emre Kara, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

beraatini istedi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Emre Kara hakkında dava açıldı. Kara’nın yargılanmasına Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık suçlamaları kabul etmedi ve beraatini istedi. SK’nin avukatı İrem Esra Kömürcü Altun, soruşturma sürerken sanıkların zincirleme hareketlerine devam ettiğini belirterek, “Sanık sadece müvekkilimize karşı değil, içeride tesadüfi bir taraf olmamamıza rağmen bize karşı da suç işledi. “Failin anılan şekilde tanımlanan suçlu kişiliği göz önünde bulundurularak, sanığın üzerinde yapılan hatalardan ayrı olarak, takdire bağlı herhangi bir indirim yapılmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Emre Kara’nın cinsel istismar suçunu, sanık Emre Kara ile aşk ilişkisi kurduktan sonra cebir-tehdit zinciri şeklinde işlediğinin anlaşıldığını bildirdi. SK.Olay tarihinde 15 yaşını doldurmamış olan SK’nin kendi hür iradesiyle hareket etme hakkına sahip olmadığını ve sanıkların suç işlediğini kaydetti. ve yakınları bu hakkın ihlali nedeniyle ‘özgürlükten yoksun bırakma’ kabahatini işlediler. Savcı, Emre Kara’nın ‘çocuğa nitelikli cinsel istismar’, ‘cebir, tehdit veya kandırma yoluyla kişi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘çocuklar hakkında müstehcen yayınlar yayınlama’, ‘şantaj’ ve ‘hakaret’ talep etti. suçlarını zincire vurarak işlediği gerekçesiyle 111,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Savcı ayrıca tutuklanmayan Emre Kara’nın annesi, babası, ağabeyi ve amcası hakkında “hürriyetten yoksun bırakma” hatasından 10 yıla kadar hapis cezası istedi.

cayeli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu