Haber

4. Engelliler Kongresi için geri sayım başladı

4. Engelliler Kongresi için geri sayım başladı

Engelsiz yaşamın öncüsü olmak amacıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Engelsiz 2023 Kongresi, “Engellilik Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla 1 Aralık’ta başlayacak. “.

Engelsiz yaşama giden yolda çok sayıda projeye imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1-3 Aralık tarihlerinde 4. Engelsiz Kongre’ye ev sahipliği yapacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan uluslararası kongre, engellilere yönelik farkındalık yaratmak ve yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Engellilik Alanında Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla gerçekleştirilecek.

Paneller, konferanslar, çalıştaylar, özel oturumlar

Engelli vatandaşların yaşamlarını iyileştirmek, topluma katılımlarını artırmak ve dezavantajları ortadan kaldırmak için çeşitli alanlarda çalışan uzmanlar, araştırmacılar ve paydaşlar Gaziemir Fuarı İzmir D Salonu’nda bir araya gelecek.

Onursal başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başkanlığını ise Doç. Prof. Dr. Levent Köstem’in düzenlediği Engelsizmir 2023 Kongresi’nde sürdürülebilir istihdam modeli, engelli istihdamında uygulama örnekleri, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir gelecek için sosyal girişim ve iş modelleri, telesağlık uygulamaları, disleksi, dil ve konuşma bozuklukları konuları ele alınacak. Otizme yenilikçi yaklaşımlar tartışılacak. Beyin sarsıntısına bağlı amputasyonlarda rehabilitasyon ve protez uygulamalarına yönelik “Amputasyon Protezinin Geçmişi ve Yarını” başlıklı özel bir oturum da düzenlenecek.

Karikatür yarışmasının ödül töreni de düzenlenecek

Kongrede bilimsel oturumların yanı sıra “Projeksiyon: Kukla ve İnsan” fotoğraf standı, “Dokunulabilir Modern Sanat Seramik Eserleri” standı ve “Yeşilova Höyüğü: İzmir’in 8500 Yıllık Tarihine Dokunmak” stantları da yer alacak. . İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Aralık’ta düzenlediği ulusal karikatür yarışmasında ödül töreni ve stant açılışı da gerçekleştirilecek. Konusu “İş Hayatında Engelliler” olan yarışın sonuçları yarın açıklanacak.

Sosyal yaşamı geliştirmeye yönelik hazırlanan programlar arasında hareket atölyeleri, tasarım atölyeleri ve sosyal beceri atölyeleri yer alıyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının sunumları ve gösterileri de yer alacak. Christy Lynch, Prof. Jeremie Gaveau, Dr. Patrick Quercia gibi uluslararası isimlerin katılacağı kongreye katılım ücretsizdir. Detaylı bilgi için www.engelsizmir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Beton uygulamaları ortaya çıkıyor

Uluslararası Engelsiz Kongre ile birçok kazanım elde ediliyor. İlk kongre “Kentsel Sorunlar ve Engellilerin Çözümleri” adı altında düzenlendi ve sonunda “Kırmızı Bayrak” uygulaması Türkiye’ye tanıtıldı. “Engellilerin Sosyal Hayata Katılımına İlişkin Yerel Politikalar” adı altında düzenlenen ikincisi düzenlenen kongrenin sonunda Türkiye’de yine bir ilk olan “İzmir Engelli Farkındalık Merkezi” ortaya çıktı. Kongrenin üçüncüsü “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” ana temasıyla düzenlendi. Pandeminin olumsuz koşulları nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında yapılamayan kongrenin yerine Bahçe Terapisi ve Yerel Yönetimler Çalıştayı, Ebeveyn Merkezi, İhtiyaçlar ve Olanaklar Çalıştayı yurt içi ve yurt dışından katılımcılarla hibrit biçimde gerçekleştirildi. Bu atölyeler sonunda İnciraltı Terapi Bahçesi ile engellilere ve ailelerine yönelik Veli Bilgilendirme ve Eğitim Merkezi İzmir’e kazandırıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyahyali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu