Ekonomi

Alphabet Robinhood’dan çıkıyor ve ticaret uygulamasındaki hisselerini sonlandırıyor

Google’ın ana şirketi Alphabet (NASDAQ: Google ) Pazartesi günü, ticari uygulama şirketi Robinhood Markets’a (NASDAQ:HOOD) olan yatırımını tasfiye ettiğini duyurdu. Bu karar, Alphabet’in tanınmış ticaret platformuyla olan mali bağlantısının sonunu işaret ediyor.

Alphabet’in Robinhood’daki hissesi, gelecek vaat eden teknoloji şirketlerine yatırım geçmişi olan teknoloji devi için değerli bir yatırımdı. Bu hissenin sona ermesi, Alphabet’in yatırım stratejisinde bir değişikliğe işaret ediyor ancak kararın spesifik nedenleri açıklanmadı.

Kullanıcıların hisse senedi ve kripto para alıp satmasına olanak tanıyan bir platform olan Robinhood, perakende ticaret dünyasında değerli bir oyuncu haline geldi. Uygulama, bu yılın başlarında GameStop ticaret çılgınlığı sırasında büyük ilgi gördü ve kullanıcı dostu arayüzü, geniş ve sadık bir kullanıcı tabanının ilgisini çekti.

Alphabet’in Robinhood’daki hissesini sonlandırma kararı değerli olsa da, bunun Robinhood’un ileriye dönük operasyonlarını nasıl etkileyeceği belirsiz. Ticaret uygulaması şirketi şu anda Alphabet’in kararıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu gelişme, Robinhood’un düzenleyici incelemeyle karşı karşıya olduğu bir zamanda ortaya çıktı. Platform, ticari uygulamaları, özellikle de sipariş akışı için ödemeye olan güveni nedeniyle eleştirildi; bu, bir komisyoncunun, ticaretin gerçekleştirilmesi için siparişleri makul taraflara yönlendirmek karşılığında tazminat aldığı tartışmalı bir uygulamadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habercamlihemsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu