Haber

ABD Yüksek Mahkemesi, takip etmenin sosyal medya suçu olup olmayacağını tartışıyor

YENİ ABD Yüksek Mahkemesi, sosyal medyadan takip etmenin kabahat olarak kabul edilip edilemeyeceğine ilişkin bir davada, “neyin gerçek tehdit” olup neyin olmadığı konusunda tarafları dinledi.

Yargıtay’da Colorado’lu müzisyen Coles Whalen ve hayranı Billy Counterman’ın davasında avukatların iddialarını ve savunmalarını dinledi.

Counterman’ın avukatı John Elwood, makul bir kişinin ifadelerinin bir tehdit olarak tanınmasının ABD Anayasası’nın 1. Maddesi kapsamındaki haklarını “etkili bir şekilde engelleyeceğini” savunarak müvekkilinin önceki mahkumiyetine itiraz etti.

Whalen ise hayatından endişe ettiğini ve Counterman’dan yıllarca Facebook’ta gönderilmeye devam eden mesajların kendisini duygusal açıdan sıkıntıya soktuğunu ve bu nedenle halka açık performanslarına son vermek zorunda kaldığını belirtti.

Tarafların avukatlarını dinleyen hakimler konu hakkında farklı görüşler dile getirirken, bazı hakimler sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda orta yol oluşturacak bir standart oluşturulması fikrine destek verdi.

Mahkemenin konuyla ilgili kararını Haziran ayında vermesi bekleniyor.

Counterman bir alt mahkemede mahkum edildi

Müzisyen Whalen’e birkaç yıl boyunca farklı içeriklerde 1000’den fazla broşür gönderen Counterman, 2016 yılında tutuklanarak “takip etmek ve ciddi duygusal sıkıntıya neden olmak” suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Colorado yasası, “makul bir kişinin” bağlantı nedeniyle “şiddetli duygusal sıkıntıya” maruz kalması durumunda tehditlerin yasa dışı hale geleceğini şart koşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu