Haber

Engelsiz Taksi bayramda görev başında

Kocaeli’de engelli vatandaşlar için hizmet veren Büyükşehir’in Manisiz Taksi araçları bayram boyunca misyonun başında olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşların ulaşımını sağlamak amacıyla hizmete açılan Kocaeli Manisiz Taksi, Ramazan Bayramı’nda da görev başında. Büyükşehir Belediyesi’nin Manisiz Taksi hizmeti ile engelli vatandaşlarımızın başta sağlık, eğitim, spor, sosyal ve kültürel olmak üzere her türlü ulaşım ihtiyaçları için gidecekleri yerlere zahmetsizce ulaşabilmeleri sağlanmaktadır.

RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞIR

Kocaeli genelinde hizmet veren ve randevu sistemiyle çalışan “Engelsiz Taksi”, 2023 Ocak ayından bu yana 6 bin 200 kez vatandaşın ulaşım talebini karşıladı. Getirilen Manisiz Taksi’den yararlanan 91 yaşındaki Enver İzgi Şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için hayata gözlerini yumduğunu anlatan Başkan, “Kocaeli Engelsiz Taksi salı, perşembe ve cumartesi günleri yani haftanın üç günü diyalize girip beni bırakıyor. Tedavim bitti, akşam gelip beni alıp evime bırakıyorlar. Çok ama çok memnunum. Herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

 

18 MANİSSİZ TAKSİ İLE HİZMET

Sağlık sorunu olanlar hastaneye, böbrek yetmezliği olanlar diyaliz merkezine, fizik tedavi merkezine, okula, dersliğe, alışveriş merkezine, sosyal ve kültürel etkinliklere götürüldükten sonra Engelsiz Taksi ile evlerine bırakılıyor. 1 adet elektrikli tekerlekli sandalye kullanan refakatçi ve bir yolcu kapasiteli 6 adet hafif ticari araç, 1 adet 13 kişilik ve 5 tekerlekli sandalye kapasiteli otobüs, 1 adet 16 kişilik minibüs, 1 adet binek araç ve 6 adet özel tasarım kaldırma sistemi yoldaşlar. Mevcut araçlarla hizmet verilmektedir.

 

153 İLETİŞİM VE BAŞVURU İÇİN

Sağlık hizmetleri, eğitim kurumları, resmi kurumlar başta olmak üzere sosyal faaliyetlere yönelik talepler Manisiz Taksi ile karşılanmaktadır. 07.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet veren Manisiz Taksi, gece 23.00 ve sabah 07.00 saatleri arasında havalimanı transferleri ve hastane çıkışlarını da güçlendiriyor. Manisiz Taksi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 numaralı davet merkezinden randevu alabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

cemisgezek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu