Haber

Milli Savunma Bakanlığı: Son haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (İGFA) –Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetlerine ilişkin Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, 12 Ocak’ta Kuzey Irak’taki üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlere geçiş izni verilmediği vurgulandı. Hain saldırıda şehit olan kahraman yoldaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet; Acılı ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır dileyen, yaralılarımıza acil şifalar dileyen açıklamada, “Hain saldırının ardından Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtı düzenlenmiştir. ve Suriye ile teröristlerin sorumlu düzeyde barındırıldığı düşünülen mağaralar, sığınaklar ve tüneller.” “Mühimmat/malzeme depoları, barınaklar, erzak, doğalgaz üretim ve petrol tesisleri ile gelir elde etmek için kullanılan tesislerin de aralarında bulunduğu toplam 114 hedef başarıyla imha edildi.”

81 TERÖRİST ETKİLEŞTİRİLDİ

Tuğamiral Zeki Aktürk, “Arkasında şehitlerimizin kanını bırakmayan Kahraman Mehmetçik, çatışmalar, ateş destek araçları ve hava operasyonlarıyla bölgede toplam 81 teröristi etkisiz hale getirdi. Hedefler üzerindeki etki değerlendirmesi devam ediyor.” “Pençe Kilit Harekatı’nda şu ana kadar 768 terörist etkisiz hale getirildi.” Toplamda 1.887 adet muhtelif kalibrede silah ve 794 bin 661 mühimmat ele geçirildi, 2 bin 588 mayın/el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi, 850 mağara/barınak kullanılamaz hale getirildi. Böylece geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin de aralarında bulunduğu 114’ü imha edildi. “1 Ocak 2023’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396’ya ulaştı.”

SURİYE’DE TACİZ VE BASKINLARA SAYILARLA CEVAP VERİLİYOR

Açıklamada, istikrarın bir an önce sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortama dönmesinin sağlanması için çalışmaların sürdüğü Suriye’de, hain terör örgütünün Suriye uzantısı tarafından taciz ve saldırı girişimlerinin meydana geldiğine dikkat çekildi. Operasyon alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmak amacıyla. Nitekim son haftada 27 taciz ve saldırı gerçekleştirilirken, anında ve çoklu müdahaleyle 41 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 560’a çıkmış, etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise etkisiz hale getirilmiştir. “Terörist sayısı 1.605’e ulaştı.”

kumluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu