Haber

Ttb Deprem Koordinasyon Merkezi Hatay’da Poliklinik Hizmetlerine Başladı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), depremin ardından Hatay’da kurduğu koordinasyon merkezinin bugün itibarıyla poliklinik hizmetlerine başladığını duyurdu.

TTB’den bugün sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgeye giden TTB heyeti; TTB Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Şubesi ve TTB Halk Sağlığı Şubesi’nin tabip odaları ve sağlık emek-meslek örgütleri üyeleri ile birlikte Hatay’da uyum merkezi kurduğu hatırlatıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Deprem bölgesindeki organizasyon sorunlarının çözülmesi, yerelde sağlık emek-meslek kuruluşlarının çalışmalarının koordine edilmesi ve gözetim sağlık hizmetlerinin yürütülmesi amacı ile kurulan uyum merkezi 11 Şubat itibarıyla poliklinik hizmetlerine başlamış, 2023.

Konteyner kent hazırlıklarını yürüten uyum merkezi, mahalle ve köylere de ulaşarak sağlık hizmeti sunumunda sorun yaşayan bölgelerin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda Sahra Hastanesi kurma çalışmalarını da sürdürüyor. bölge.

Hatay’da birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin sunumunda yaşanan sorunlar ve bunların analiz yollarının değerlendirildiği merkezin, bölgede olası halk sağlığı sorunlarının analizine katkı sağlaması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu