Haber

Suat Kılıç: Alternatif Yeniden Refah Partisi Ankara için bir seçenek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç, “Alternatifsiz kaldığını düşünen Ankaralılar için bir alternatif olduğunu biliyorum. Alternatif Yeniden Refah Partisi’dir. Alternatif Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıç’tır.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti genel merkezinde bir açıklama yaparak, Antalya’da selden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. yakında. İsrail’in Gazze’de ‘güvenli bölge’ olarak tanımlanan Refah Bölgesi’nde katliam yaptığını belirten Kılıç, “Refah bölgesindeki ilkel toplama kamplarında mahsur kalan milyonlarca insanın üzerine bomba yağdırıyorlar. İsrail ölüm emrini verdi.” Refah’ta mahsur kalan masum Gazzeliler için verilen bu idam emri, “Baş destekçileri ABD ve İngiltere’nin bilgisi ve himayesinde verilmiştir. Amaç, öldürerek azaltmak ve Gazze Şeridi’ni tamamen insansızlaştırıp Yahudi işgalcilerin yerleşimine açmaktır” dedi.

İslam dünyasının Gazze konusunda sessiz kaldığını vurgulayan Kılıç, İsrail’e yönelik tepkilerin Hollanda ve Güney Afrika’dan geldiğini söyledi. Doğu Türkistan’da Uygur halkına ‘Çin işkencesi’ uygulandığını ekleyen Kılıç, “Doğu Türkistan’da etnik soykırım yapılıyor. Çin yönetimi tarafından sistematik İslamofobik saldırılar yapılıyor. Doğu Türkistan’da neler yapılıyor?” kimliksizleştirmedir, ateizmdir, İslamsızlıktır, vatandaşlıktan çıkarmadır. Birleşmiş Milletler harekete geçiyor.” “Sizleri önlem almaya, Çin’in Doğu Türkistan’a uyguladığı baskı ve zulme son vermeye davet ediyorum” dedi.

“Ankara’da seçimden önce 18 lira olan motorin şu anda 45 lira.”

Kılıç, akaryakıt zamlarına ilişkin “Maalesef akaryakıt fiyatlarının yeni bir boyut kazandığını” vurgulayarak, “14 Mayıs 2023’te, yani milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun yapıldığı gün 1 litre mazot satıldı. Ankara’da 18 lira 9 kuruş. Bugün Ankara’da 1 litre mazot 45 kuruş.” lira 9 kuruş. İstanbul’da mazotun litresi bugün 44 lira. Otuz dört kuruş. İzmir’de 45 lira otuz kuruş. Nereden? Nerede diye sorabileceğimiz çarpıcı bir örnekle karşı karşıyayız. 14 Mayıs’tan 13 Şubat’a kadar Ankara’da bir litre motorin satışı yapılıyor. 18 liradan 45 liraya çıktı. Yılbaşından bu yana artış yüzde 19, seçimden bu yana 1 litre motorindeki artış ise yüzde 125 oldu. Açıklanan yıllık enflasyon rakamı yüzde 65 seviyesinde. On aylık bir sürede, yani bir yıl sonra motorinin litresindeki artış yüzde 100. 125. 18 liradan 45 liraya ulaştırma şubesi bu artışı kaldıramıyor. Ulaştırma branşının bu artışa dayanması mümkün değil. Yakıta gelen, iğneden ipliğe hayata yansıyacaktır. Sonuçta enflasyon rakamlarına yansıyacak. TÜİK enflasyonu olduğu sürece sorun yok denilebilir. Ama maalesef öyle değil, hayatın gerçeği bu. “Vatandaşlarımız markete, bakkala, manava, kasabaya girdiğinde hayatın gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor” dedi.

“En düşük emekli maaşı taban fiyat seviyesine yükseltilmeli”

Suat Kılıç, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini savunarak, fiyat artışlarından emeklilerin olumsuz etkilendiğini kaydetti. Kılıç, bugün en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesinde olduğunu belirterek, “Ocak ayı enflasyonu emekli maaşlarından önemli miktarda kayıp götürdü. Akaryakıt zamlarıyla birlikte şubat ayı enflasyon rakamının da bu rakamın gerisinde kalmayacağı anlaşılıyor. Durum böyle olunca her geçen gün alım gücü düşen emeklilerin bu fiyatlarla ayakta kalması mümkün değil.Özellikle kendi konutu olmayan ve kendine ait konutu olmayan emekliler için çifte şok durumu yaşanıyor. Kirayla yaşamak zorunda kalıyoruz. Çünkü maalesef ülkemizde kira fiyatları henüz tam anlamıyla kontrol altına alınamadı. Kademeli emeklilik staj ve çıraklık mağdurlarıyla oluyor. “İlgili yasa tasarımızı TBMM’ye sunduk. Teklifimiz TBMM’de bekliyor. İktidar partilerinden beklentimiz, emeklilikte adalet bekleyenlerin nefes alabileceği, huzur içinde uyuyabileceği bir Türkiye’nin inşası için bu öneriye destek vermeleri ve sorunun çözümü için harekete geçmeleridir.” diye konuştu.

Kılıç, nafaka mağdurlarına ilişkin kanun tekliflerinin TBMM’de beklemede olduğunu kaydetti. Kılıç, teklif edilen yasayla eşlerin birbirlerine olan nafaka yükümlülüğünün 5 yıl süreyle sona erdiğini belirtti.

Suat Kılıç, Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalara başladığını sözlerine ekleyerek, “Refah Partisi’nin yaptığı belediye hizmetlerini Ankaralılar biliyor, Refah’ı Ankaralılar biliyor, inşallah, 31 Mart’ta sandıkta çıkacak sonuçtan sonra Ankara halkına yeniden refah gelecektir.” Belediyeciliği tanıtma imkanımız da olacak. Ben Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığını Yeniden Refah Partisi’nin kazanacağına inanıyorum. Yeniden Refah Partimizin geçmişte olduğu gibi Ankara’da da birçok ilçe belediyesini kazanacağına inanıyorum. Ankaramız milli görüşlü belediyecilikle ilgileniyor, buna hasret olduğunuzu biliyorum. Ankara’nın kayıp yıllarının, kayıp zamanlarının geri kalan hizmetlerinin çözüm ve çaresinin Yeniden Refah’ta olduğunu biliyorum. Alternatifsiz kaldığını düşünen Ankaralılar için bir alternatif olduğunu biliyorum. Alternatif Yine Refah Partisi. Alternatif Refah Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç. Yeniden Refah Partisi’nin alternatif ilçelerdeki ilçe belediye başkanlığı adaylarıdır. Çok iyi bir belediye yönetimi ortaya koyacağız. Gerçekten şeffaf bir belediyecilik göreceksiniz. Halka hizmet etmenin gerçek anlamını göreceksiniz. Kızılay’ın üzerindeki grip toz bulutlarının ve kirli gazların Ankara’dan temizlendiğini göreceksiniz. Ankara’nın musluklarından içilebilir kalitede içme suyunun aktığını görecek, kısa sürede Ankara cadde ve sokaklarında kalan asfaltta delik kalmadığını göreceksiniz. Farklı bir Ankara göreceksiniz, gücü yüksek bir Ankara göreceksiniz. “Genç Cumhuriyetimizin genç sermaye ruhunu yansıtan Ankara’da yaşama fırsatını sizlere sunacağız” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu