Haber

Apple’dan çalışanlarına yapay zeka kısıtlaması: ‘Gizli bilgiler sızdırılabilir’

DUVAR -Kendi yapay zeka teknolojisini geliştirmek için çalışmalarına devam eden ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, bazı çalışanlarını ChatGBT ve diğerleri gibi yapay zeka uygulamalarını kullanmakla sınırlandırdı. Wall Street Journal, Apple’ın “çalışanların bilinmeyen verileri yayınlamasından rahatsız olduğunu” yazdı.

Gazetenin gördüğü belgeye göre, ChatGBT ve benzeri harici yapay zeka uygulamalarını kullanan çalışanlarının gizli bilgileri yayınlayabileceğinden endişe duyan Apple, çalışanlarından GitHub’ın Microsoft tarafından geliştirilen ve yazılım kodu yazma sürecini otomatikleştiren Copilot uygulamasını kullanmamalarını da istedi. .

APPLE KENDİ SİSTEMİNDE ÇALIŞIYOR

Gazetenin haberine göre soruları cevaplamak ve yazı yazmak için aksiyonlar gerçekleştirebilen ChatGPT, uygulamanın kullanıcılar tarafından kullanıldıkça adapte edilmesi ve iyileştirilmesi için geliştirici şirkete veriler gönderiyor. Bu, kullanıcıların veya bir kuruluşun istemeden gizli bilgileri paylaşabileceği anlamına gelir.

Amazon.com ise kodlama yardımı için ChatGPT kullanmak isteyen mühendislerinden kurum içi AI uygulamasını kullanmalarını istedi. Apple da benzer bir teknoloji geliştirmek için kendi geniş dil modelleri üzerinde çalışıyor.

OPENAI CEO’SU DA ‘YÖNETMELİK’ İSTEDİ

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Samuel Harris Altman, 16 Mayıs’ta ABD Kongresi’nin üst meclisi olan Senato yargı alt komitesinde söz verdiği gibi yapay zeka konusunda düzenlemenin gerekli olduğunu söyledi. ChatGPT’nin yasal düzenlemelerle sınırlandırılmaması durumunda yaşanabilecek sorunlardan bahseden Altman, “En büyük korkum teknoloji sektörü olarak dünyaya önemli zararlar vermemiz. Bunun çok farklı şekillerde olabileceğini düşünüyorum. ” (DIŞ HABERLER)

dargecit-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu