Teknoloji

Araştırmacılar, Tesla’nın tamamen otonom sürüş sistemini ücretsiz olarak açabilecek bir güvenlik açığı keşfettiler.

Tesla’nın bilgi-eğlence sistemindeki araştırmacılar Tam Otonom Sürüş (FSD) ve ısıtmalı arka koltuklar dahil Ücretli yükseltmeleri ücretsiz olarak açabilecek bir donanım güvenlik açığı bulduklarını söylüyorlar. Bunun için, bilgi-eğlence sisteminin işlemcisinin besleme voltajını manipüle etmeyi içeren voltaj glitching adı verilen bir teknik kullandılar. Ekip çalışmalarını önümüzdeki hafta Black Frontier siber güvenlik konferansında sunacak.

Bu bir donanım güvenlik açığı olduğundan, işlem araca fiziksel erişim gerektirir. Araştırmacılar, güvenlik açığının FSD’yi ve Tesla’nın henüz kullanıma sunmadığı bölgeler de dahil olmak üzere diğer bazı özellikleri etkinleştirebileceğini iddia ediyor. Ancak, bu olasılıkları test etmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Yine de araştırmacılar, daha fazla özelliğin kilidini açmalarına izin verebilecek Tesla’nın ağı aracılığıyla arabanın kimliğini doğrulayan şifreleme anahtarını elde ettiklerini iddia ediyorlar. Araştırmacılar, test aracından son GPS konumları, kişiler, arama kayıtları ve takvim randevuları dahil olmak üzere kişisel bilgileri de elde edebildiklerini söylüyorlar.

kartepe-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu