Haber

CHP Milletvekili Deniz Yücel, Muğla Akbelen’deki doğa katliamına destek verdi

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, maden sahasının genişletilmesi için ağaçların kesildiği Muğla Akbelen’de çevrecilerin çabalarına destek verdi. Yücel, “Gördüğümüz manzara çok içler acısı. Mayın genişletme çalışmaları gerekçesiyle onbinlerce ağaç kesildi. Tek amaçları ağaçları ve ormanları korumak olan ve direnişe direnen duyarlı kişilere yine orantısız güç uygulandı.” Doğa katliamı.Üstelik buradaki halk provokasyonla suçlandı” diyenler, “Bunu lehlerine çevirdiklerini düşünenler, uluslararası anlaşmaları hiçe sayanlar unutmasınlar ki adalet er ya da geç tecelli edecektir. Asırlık ağaçların pervasızca kesilmesine, ormanların yok edilmesine izin vermeyeceğiz ve Akbelen halkıyla sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz.”

CHP İzmir Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, direnişin 13. gününde Akbelen’de CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ile birlikte doğaseverler ve yöre halkıyla bir araya geldi. Yücel dedi ki:

“BİNLERCE HAYATI EVSİZ VE HALKIMIZI OKSİJENSİZ BIRAKMAKTAN UTANMAYIZ”

“Mayın genişletme çalışmaları yapıldığı gerekçesiyle on binlerce ağaç kesildi. Tek amaçları ağaçları ve ormanları korumak olan ve doğal katliama direnen duyarlı kişilere defalarca orantısız güç uygulandı. Ayrıca buradaki insanlar, Kim tarafından Devletin buradaki en üst temsilcisi olan vali MHP Genel Önder Bahçeli tarafından AKP milletvekilleri tarafından.Üstelik bu katliamı gerçekleştiren şirket burada yaşanan çirkinliği işçiler adına reklam yaparak meşrulaştırmaya çalışmıştır. Hiçbir rahatsızlık duymadılar, geleceğe miras kalması gereken ağaçları kesmekten, binlerce canlıyı evsiz, insanımızı oksijensiz bırakmaktan hiç utanmadılar, milyon yıllık ekosistemi bir şirket çıkarı için feda edenler. Bundan doğan çabayı, kararlılığı ve azmi elbette bastırmak isteyecektir.İşi tersine çevirdiğini düşünenler, uluslararası anlaşmaları hiçe sayanlar unutmasınlar ki er geç adalet yerini bulacaktır. Asırlık ağaçların pervasızca kesilmesine, ormanların yok edilmesine izin vermeyeceğiz ve Akbelen halkıyla sonuna kadar uğraşmaya devam edeceğiz.

“HALA KESMEMİŞ OLDUĞU AĞAÇLARIN GÖLGELERİNE SIĞINIYORLAR”

Köylülerin anlattığı bir hikayeye rağmen bölgeye geldiğimde gördüğüm manzara hem çok içler acısı hem de çok acıydı. Bana iki gün önce olan bir olayı anlattılar. Güneşin doğuşuyla jandarma ekipleri, nöbet bölgesindeki ağaçların gölgesinden yararlanmak için ablukayı daralttı. Yani hem ağaçları kestiler hem de kesmediklerinin gölgesine sığındılar artık. Bu olay bile aslında yapılanın büyük bir doğal katliam olduğunun kanıtıdır. Doğal olarak direnişçiler ve köylüler de jandarma gruplarına ‘Kestiğiniz ağacın gölgesinden çıkın’ sloganlarıyla tepki gösterdi. Kestikleri ağaçları çok arayacaklar. Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Ağaçsız orman, ağaçsız toprak vatan değildir. Sözde vatan kuru dallardan, taşlardan, ekilmemiş tarlalardan, çıplak ovalardan, şehirlerden ve köylerden oluşsaydı, zindandan farkı kalmazdı.’ AKP, beş çeteyi doyurmak için bu ülkeyi kuru dallara, ekinsiz tarlalara, çıplak ovalara mahkûm etme riskini almıştır. Ama AKP ve 5’li çetesinin bu toprakları zindana çevirmesine izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu