Haber

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Milletvekili Adayı Adaylığını Görevinden İstifa Ederek Açıkladı

HABER: ABDULLAH ÇELEBİ – Kamera: KERİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekili adayı olmak için 5 yıllık görevinden istifa etti. Yücel, “Hiçbir zaman şahsi çıkar gözeterek siyaset yapmadım. Bugün AKP iktidarının sonunu samimiyetle ve inançla konuşabiliyorsak bunun mimarı genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu mücadelenin bir parçası olarak ben 5 yıldır büyük bir onurla il başkanlığı görevini yürütüyorum” denildi. “Bu doğrultuda milletvekili adayı olmak için bitirme kararı aldım. Her bitiş aynı zamanda yeni bir başlangıçtır” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Deniz Yücel, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve partililer katıldı. Yücel dedi ki:

“Bugün benim için demokrasinin, cumhuriyetin, barışın ve hoşgörünün şehri İzmir’de 5 yıllık il başkanlığı yolculuğuna çıktığım 7 Ocak 2018 günü gibi çok önemli bir gün. Babamla tanıştım. Esen Yücel’in ben henüz 9 yaşımdayken siyasi mücadelesi, siyasi ortamı, sohbetleri, Deniz Gezmiş, Harun Karadeniz, Taylan Özgür, Vedat Demircioğlu’nun meslektaşı olması, 6. Filoya ve Amerikan emperyalizmine karşı tam bağımsızlıkları, Türkiye için çabalar her zaman bir hedef olmuştur. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, 1999 yılında ise partimde grup sözcüsü olarak aktif siyasi hayatıma devam ettim. Bu yönde hiçbir zaman sorumluluk ve inisiyatif almadım, tereddüt etmedim.

“AKP İKTİDARI SON NOKTAYA GELDİ”

Genel liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu göreve geldiği günden bu yana büyük bir özveriyle ilmek ilmek ören; Ülkemizde yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı Adalet Yürüyüşü ile başlayan Adalet Yürüyüşü ile başlayan 2018 milletvekili seçimleri öncesinde ‘Hak, hukuk, adalet’ diyerek herkes için adalet çağrısında bulunan, 2018 milletvekili seçimlerinde ÂLÂ Parti’nin seçime girip giremeyeceği tartışıldı ve demokrasi adına 15 milletvekilimizin İYİ Parti’ye geçmesiyle birlikte. Tartışmaların sona ermesi, Millet İttifakı’nın kurulması ve 31 Mart yerel seçimlerinde doğru stratejinin başarısı, doğru adayların belirlenmesi ve ittifakın desteği ile Türkiye genelinde büyük bir başarı ve katılımın sağlanması. DEVA ve Gelecek Partisi’nin Millet İttifakı’na mensup partilere. Bugün 6 siyasi parti yani Altı Tablo ile devam eden süreç ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ başta olmak üzere ülkemizin geleceğine yönelik pek çok noktada uzlaşmaya vardı.

20 yıldır baskıyla, ihanetle, vasıfsız ekiplerle ülkemizi yöneten; İktidarını sürdürmek için toplumu kutuplaştıran, kutuplaştıran ve düşmanlaştıran AKP iktidarı, yeri geldiğinde terör örgütleriyle yol yürümekte, terör örgütü liderleriyle görüşmekten çekinmemekte, karşı çıkan ve eleştiren herkesi de komiser ilan etmektedir. akıldan ve bilimden uzak beceriksiz ekiplerle toplumu derin bir yoksulluğa maruz bırakmaktadır. sona getirdi.

“DAVAMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DAVASIDIR”

Bugün AKP iktidarının sona ermesinden samimi ve inançlı bir şekilde bahsedebiliyorsak, bunun mimarı genel liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu çabanın bir modülü olarak, 5 yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm il başkanlığı görevime, partimizin yayımladığı genelge doğrultusunda milletvekili adayı olmak üzere son verme kararı aldım. Her bitiş aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bir unvana, rütbeye, makama veya unvana ihtiyacımız yok. CHP’li olmak aslında en büyük sorumluluğu bize yüklüyor. Kişisel çıkar ve menfaat beklemeden, davacı anlayış ve sloganıyla… İşte bizim davamız, Cumhuriyet davası, demokrasi davası, aydınlanma davası. Bizim amacımız; hak, hukuk, adalet davasıdır. Davamız, toplumsal barış ve huzurun sağlandığı, temel hak ve hürriyetlerin devlet tarafından korunduğu ve uygulandığı, gelir dağılımında adaletin, hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı, liyakatin ön planda tutulduğu bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş davasıdır. devlet kurumlarında yükselme kriteri. Bizim davamız, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, küçük kızların tarikat mensuplarıyla evlendirilmediği, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulduğu Türkiye’nin kuruluş davasıdır. Bizim amacımız; Hırsıza, arsıza, yüzsüze dur deme durumudur. Yasama, yürütme ve yargının bireylere veya belirli odaklara değil, Türkiye’de yaşayan herkese eşit uygulanması durumudur. Bizim davamız tarihe yön verenlerin kalplerinin davasıdır. Davamız, 19 Mayıs 1919 kararlılığıyla kurtuluşu amaç edinen Mustafa Kemal Atatürk’ün davasıdır.

BİRİNE TEŞEKKÜR EDERİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları ve milletvekillerine tek tek teşekkür eden Yücel, sözlerini şöyle tamamladı:

“Değerli arkadaşlarım, bugün burada bulunan tüm arkadaşlarımızla yeni ve adil bir Türkiye hayaline ulaşmak üzereysek bunu CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na borçluyuz. Genel Başkanımız Sayın Sayın’a teşekkür ediyorum. Bizleri milletvekili olarak onurlandıran ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün olduğu gibi yarın da CHP’yi iktidara getirmesi için çalışmalarımız devam edecektir.”

SOYER: YOLLARIMIZ HİÇBİR ZAMAN GİTMEYECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

“Bundan sonra yeteri kadar yolculuk dilerim. Bahsettiği dava hepimizin davasıdır. Bizler o davanın askerleriyiz. Özgürlük, ekmek, adalet, cumhuriyet devrimleri, demokrasi davası. Bizler bu davanın bekçileriyiz. O yüzden bekçiyiz.Görev yerleri değişebilir.Yoldaşlık kanunu değişmez.Bizim yoldaşlığımız değişmez.Bitmez.Nöbet yerleri değişse de yoldaşlığımız devam eder. Aydınlık Türkiye davası devam ediyor.Başarılar dilerim.Yolumuz hiç ayrılmayacak.Yolumuz açık olsun.Daha gidecek çok yolumuz var.Başaracağımıza ve her bir vatandaşımızın hak ettiği refah düzeyine ulaşacağımıza inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu