Ekonomi

Tacikistan komşularına elektrik ihracatını artırıyor

Tacikistan Devlet İstatistik Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, Tacikistan’ın Ocak-Ekim döneminde Afganistan ve Özbekistan’a toplam 101 milyon dolara elektrik sattığı belirtilirken, satılan elektrik gücünden elde edilen gelir önceki yıla göre yüzde 10,7 arttı. geçen yılın aynı dönemi.

Tacikistan’ın geçen yılın Ocak-Ekim döneminde bu ülkelere 91,3 milyon dolarlık elektrik sattığı hatırlatılan açıklamada, bu yılın 10 ayında iki ülkeye teslim edilen elektrik miktarı hakkında bilgi verilmedi. Açıklamada, Ocak-Ekim döneminde elektriğin ülkenin toplam ihracatındaki payının da yüzde 5,7 olduğu belirtildi.

Afganistan, Tacikistan tarafından satılan bir kilovat saat elektriğe 4,11 sent ve Özbekistan 2 sent ödüyor. Tacikistan, nehirlerdeki su miktarının azalması nedeniyle sonbahardan itibaren komşu ülkelere elektrik ihracatını geçici olarak askıya alıyor.

Geçen yıl 20,6 milyar kilovatsaat elektrik üreten Tacikistan, Afganistan ve Özbekistan’a sattığı 2,4 milyar kilovatsaatten 77,1 milyon dolar gelir elde etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu