Haber

Çin, Talim tayfuna karşı harekete geçti

PEKİN, 19 Temmuz (Xinhua) — Çin Su Kaynakları Bakanlığı, Talim Tayfunu’nun ülkenin güneyinde yol açabileceği sel ve şiddetli yağışlara karşı önlemler almaya devam edeceğini söyledi.

Bakanlık, yılın dördüncü tayfunu olan Talim’in Pazartesi gecesi Guangdong eyaletinin kıyı kesiminden ülkeye girdiğini, ardından Salı günü erken saatlerde komşu Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nden ikinci kez ülkeye geldiğini bildirdi. Talim’in bu iki bölgeye ve Yunnan, Guizhou, Hunan, Hubei, Anhui, Chongqing ve Jiangsu dahil olmak üzere ülkenin diğer bölgelerine Salı 20.00 ile Perşembe 20.00 saatleri arasında şiddetli sağanak yağışlar getirmesi bekleniyor.

Bakanlık Salı günü yaptığı açıklamada, Beilunhe Nehri ve Guangxi’deki kolundaki su seviyesinin sel alarmı seviyesinin üzerine çıktığını söyledi.

Taşkın kontrolü konusunda rehberlik sağlamak için bölgelerdeki çalışma gruplarından dördü ile birlikte çalışan bakanlık, 4. seviye taşkın acil durum müdahalesine devam ediyor. Çin’de dört aşamalı bir taşkın kontrolü acil müdahale sistemi kullanılmaktadır ve en acil müdahale seviyesi 1’dir.

Çin Devlet Taşkın Kontrol ve Kuraklık Yardım Merkezi Salı günü tayfun ve sellere yönelik acil durum müdahalesini 4. seviyeye indirdi.

eskipazarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu