Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kamu çalışanı zam oranı belli oldu

ensonhaber.com

Top iş sözleşmesi ile kamu çalışanları için takım düzenlemesinde sona gelindi.

İşçileri temsilen TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’in ortak talebi, “Aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya çıkarılması, ardından tüm ücretlere yüzde 15 sosyal yardım payı eklenmesi”öne çıkıyordu.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü müzakereleri tamamlandı.

Milyonlarca vatandaşın beklediği kamu personeli artış oranı netleşti.

Refah payı dahil yüzde 45 artış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 700 bin kamu çalışanının alacağı zam oranının sosyal yardım payı dahil yüzde 45 olduğunu açıkladı.

Bu kapsamda en düşük ücret 15 bin lira oldu.

Bu sözleşme ile herhangi bir iş ikramiyesi ödemeyen çalışanlarımıza da yüzde 4 ila 6 oranında prim ödeme uygulaması getiriyoruz.

Gazi, terör mağduru ve şehit yakınlarının çıplak maaşlarına %10 ekliyoruz.

Gece çalışanlarının ücretlerinin yüzde 8 zamla ödeneceğini öngörüyoruz. Fazla mesai ücretlerini yüzde 70 oranında artıracağız.

Memurlarımıza sağlık olsun, enflasyonun hiçbir kesimini ezmeyeceğiz. Sosyal yardım dahil çalışmamız hazır.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Arkadaşlarımızın yapmış olduğu görüşmeleri bir hesap olmanın ötesinde, kendi vicdanım üzerinden, kendi maliyetlerimi ve ülkemin çıkarlarını hiçe saymadan adil bir şekilde değerlendirmek istedim. Hasbi değerlendirme sonucunda bana gelen bilgilerin üstesinden gelmeye çalıştım.

Bugün için hazırlandık. Bugün kamu toplu iş sözleşmelerinin imza töreni, antlaşma protokolü ile milletimizin huzurundayız. Bu protokol ile 2023-2024 döneminde yaklaşık 700 bin kardeşimizin alacağı bedelin çerçevesini belirliyoruz. Protokol kamu idareleri ve bunlara bağlı döner sermaye.

İmzalanacak protokol ile kamu çalışanlarımızın taban fiyatları, fiyat artışları, sosyal yardımları ve sabit ödemeleri belirlendi.

“İşçilere yüzde 4-6 prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz”

Oldukça detaylı olan çerçevenin sonucu olarak sosyal yardım payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük Kamu Çalışanı ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemeyen işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz.

Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehitlerimizin çıplak fiyatlarına %10 ekliyoruz. Fazla mesai ücretlerine yüzde 70 zam istiyoruz. Gece çalışanlarına yüzde 8 oranında zam yapılacağını öngörüyoruz.

“Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını artırıyoruz”

Giyim ve Yemek yardımlarının sayısını güncelliyor ve fiyat artış oranında artırıyoruz. Ek ödeme ve ödememe bonusu gibi başlıkları da artırıyoruz. Özellikle toplu sözleşmenin çalışanlarımıza ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

DETAYLAR GELİYOR…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu