Haber

Duayen Siyasetçilerden İmamoğlu’na Destek Ziyareti.

HABER: OKTAY YILDIRIM – GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yelpazenin her kesiminden değerli eski siyasetçilerin kendisine takviye ziyarette bulunduğunu belirterek, “Türkiye siyasi tarihinin önemli isimlerinin yanı sıra her kesimden insan var. Siyasi yelpazeden, bizi ziyaret eden, bize güç katan, demokrasi ve hukuk mücadelesinin ön saflarında yer alma kararlılığını ortaya koyduğu için çok mutluyum. Onur ve gurur duyuyorum. Açıkçası güçlendim” dedi.

Yerel mahkemenin hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretleri sürüyor.

Aralarında eski meclis üyeleri, cumhurbaşkanları, başbakan yardımcıları ve bakanlar, belediye başkanları ve milletvekillerinin de bulunduğu 100’e yakın isim Saraçhane’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek desteklerini anlattı.

“SİYASAL ALANIN HER KESİMİNDEN KİŞİLERİN DESTEKLERİ GÜÇ VERDİ”

Destek ziyaretinin ardından değerlendirmede bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye siyasi tarihinin değerli isimlerinin yanı sıra siyasi yelpazenin hemen her kesiminden insanın bizleri ziyaret etmesinden, bize güç vermesinden, demokrasi ve hukuk mücadelelerinde en ön saflarda yer alma kararlılığını göstermesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Siyasi partilere başkanlık eden değerli büyüklerimiz, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapmış büyüklerimizin, bakanlarımızın, başbakan yardımcılarımızın, milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanlarımızın bir fotoğrafını istesek, bu görevi yapması gereken herkesin görmesi mümkündür. fotoğrafta buradaydı. Onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Açıkçası güçlendim.”

“UMRA ZİYARETİM HAKKINDA YAPILAN EN ÇOK YORUMUN SAHİPLERİNDEN BİLE GURUR DUYUYORUM”

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, umre ziyaretiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Umre ziyaretim sorunsuz geçti ve çok memnun kaldım. Annem ve babam yıllar önce hacca gitmişti ve ondan sonra birkaç kez hacca gitmeye niyet etmiştik. Birkaç ay önce bu niyetimizin gerçekleşmesini konuşmuştuk. Bu konuda kış takviminin sorunsuz geçmesine karar verdik.Annem ve babamla birlikte.Umreye gitmeyeli seneler olmuştu.Bunun doyumunu yaşadım.Çok dua ettim.hatta namaz kıldım. çünkü çevremde benimle çalışan, bana katkı sağlayan, yanımda olan herkesin hayırlara kavuşmasını, insanlık için, ülkemiz için, milletimiz için, şehrimiz için bolluk ve bereket niyaz ettim. Ben kötülüklerle uğraşmadım, onlarla uğraşmadım çünkü bu umre hakkında kötü fikirler yazılmıştı.Fakat onlar için bile dua ettim.Kötü duygulardan arınmaları için dua ettim.Orası bireysel bir mekandır,bir mekandır. İbadet.Fazla detaya girmeyin Allah herkese nasip etsin. ya niyeti olanın kalbine koyar. “

“AKŞENER’E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

İmamoğlu, bir gazeteci tarafından İYİ Parti’nin öncü link kampanyasında yer alan görsel ve görsellere katılıp katılmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Demek istediğim bu konu döndüğümüz an itibariyle ister istemez bana sağdan soldan ulaştı. Biraz inceledim ve inceledim. Dün açıkçası dün çok fazla dışarı çıkmadan kendi ruh halimle süreçlere bakmaya çalıştım.

Öncelikle Meral Akşener hanıma en içten teşekkürlerimi sunarım. Çünkü; Adalet temasıyla yayınladığı kampanya bölümünde bana da yer verdi. Adalet kampanyasında başka kavramlar da var. Bana derken aslında İstanbul’a yer vermiş ve İstanbul’daki hukuksuzluğa karşı bir mesaj yayınlamıştı. Videoyu izledim ve afişe baktım. Çok onur ve gurur duyuyorum. Teşekkür ederim. İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener’e. Çünkü; Zarar gören insanlar, yalnız olmadıklarını hissettikleri ve güçlenmek istedikleri zaman böyle bir desteğe ihtiyaç duyarlar. Zulme uğrayan insanlar, ihtiyaçları karşılandıkça güçlenirler. Türkiye siyasetinin gazilerinin bana verdiği destek üzerine buradayım. Bu yönüyle bana güç verdi, güç verdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu