Haber

Eşini öldüren ve kızını yaralayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 20 yıl hapis (2)- Yine

Eşi Mihriban Altürk’ü (31) gitar kutusuna getirdiği pompalı tüfekle öldürüp kızı T.Ş.’yi yaralayan Metin Şengil (35) yargılanıyor. mahkum edildi.

Uludere ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Mihriban Altürk, iki çocuk babası Metin Şengil’e geçen yıl şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. 15 Nisan 2022’de kamuoyuna açıklanan çift, 28 Nisan’da görülecek duruşmada anlaşarak boşanma kararı aldı. Metin Şengil, 21 Nisan akşamı kızı T.Ş.’yi kucağına aldı. ve ablası ile sokakta yürüyen eşi Mihbirban Altürk. Attak Mihriban Altürk ve kızı T.Ş. yaralı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Mihriban Altürk kurtarılamadı. TS tedavisinin ardından taburcu edildi. Olaydan 2 gün sonra polise teslim olan Metin Şengil, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Metin Şengil hakkında Şırnak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Şengil, davanın üçüncü duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Mihriban Altürk’ün ailesi ve tarafların avukatları katıldı. Savcılık mütalaasında Şengil, Şengil’in ‘kasıtlı adam öldürme’, ‘boşandığı eşini kasten öldürme’, ‘nessini silahla ve hayati tehlike oluşturabilecek şekilde kasten yaralama’ suçlarından cezalandırılmasını istedi. , sanığın ise firar şüphesiyle tutuklanması. Savcılığın mütalaasının ardından taraflar savunma yaptı. ‘EŞİMİ SEVDİM, GÖRÜŞÜNÜ KABUL ETMİYORUM’ Metin Şengil, savcının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, “Ben karımı kasten öldürmedim. Sadece eşimi kaçırmak için oraya gittim. Ona göre hareket ettim. Karımı bu dünyadaki herkesten daha çok seviyorum.” 1 mermide 60 adet saçma vardır. Çocuğum bir parça peletle karşılaştı. Onu öldürmem söz konusu değil. Vallahi karım beni aramasaydı oraya gitmezdim. Antalya’dayken eşim geri gelmem için baskı yaptı. Karımı çok sevdim. Savcılık Mihriban Altürk’ün babası Abdülkerim Altürk, “Bu adam bütün saçmalıklarını avukatlarına anlatmış. 6 ay uzaklaştırma kararı vardı. Bu adam yalancı. Torunumun sırtında hala 6 saç teli var. çocuk tuvaleti kullanıyordu.” ‘GİTAR KUTUSUNDA Tüfeği TAŞIMAK ÜZERE TASARLAYARAK YAPTIKLARINI DELİL ETTİ’ Öte yandan Mihriban Altürk’ün avukatı Fatma Nur Aksoy, “Daha önce konuşulan telefonlarda sanık lehine değerlendirilebilecek bir durum yok. konuşmalar tamamen çocuklar üzerinedir.Şengil’in kendisi hakkında daha önce söylediği video görüntüsü telefonda bulunmamaktadır.Görüşün buna göre değerlendirilmesini rica ederiz.Haksız teşvik indirimi almamalıdır.Tüfeği koymuş olması. Gitar kutusuna gitti ve orada suçu kasten işlediğine dair deliller var. Haksız tahrik yükümlülüğünden fayda sağlayacak hiçbir fiil yok” dedi. Altürk’ün avukatlarından Aycan İrmez, “Cinayetin şekline bakıldığında bu kasıtlı bir eylemdir. Tasarlayarak ve planlayarak yapılan bir eylemdir. Sanık, suçtan kurtulmak için mağdura iftira atmaktadır. Herhangi bir indirimden yararlanmak için yapıyor.İndirimden yararlanmamanızı rica ederiz.İndirim yaparak ceza vermeniz bu tür suçluları cesaretlendirir.” S. ‘aşağı nesle karşı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ancak kabahat teşebbüs aşamasında kaldığı için cezayı 20 yıla indirdi. Mahkeme huzurunda ifade veren Mihriban Altürk’ün avukatı Fatma Nur Aksoy, cezaların caydırıcı olmasını umduklarını belirtti. Sanık Metin Şengil hakkında takip ettiğimiz Mihriban Altürk dosyasında, eşine komplo kurmak suretiyle insani suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca müşterek çocuk olan T.Ş., fili için ‘sıradan çocuğa karşı adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan ceza aldı. Savcının mütalaası da bu yöndeydi. Bizim de talebimiz bu taraftaydı. Tabii bunlar Mihriban’ı geri getirmiyor ama son dönemde artan kadın cinayetlerini de düşünürsek en azından burada verilen cezaların caydırıcı olacağını umuyoruz.”

Avukat Aycan İrmez, “Bugün Mihriban Altürk’ün kasten öldürmeye teşebbüsle öldürüldüğü ve çocuğunun mağdur edildiğine dair belgeyi takip ediyorduk. Karar verildi. Nitekim bizi biraz olsun rahatlatan bir karar oldu.” Mihriban hakkında açtığı davadan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Sanık, kızı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ancak suça teşebbüs aşamasında kaldığı için 20 yıla indirildi.Sanık avukatı söylemesine rağmen Bu tipik bir kadın cinayeti değil, bizce tipik bir kadın cinayetidir.Sanık bu cinayeti daha önce planlayarak ve planlayarak işlemiştir “Bu tür kararların en azından bu suçlamalara maruz kalan sanıkların bu cinayeti çözeceklerinin açık bir göstergesi olduğuna eminiz.” bu tür suçları caydırabilir. Özellikle kadın cinayetleriyle ilgili davalarda bu tür kararları bekliyoruz. Bu tür kararların en azından bizi biraz olsun rahatlattığını belirtmek isterim” dedi.

haberfatsa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu