Haber

İSTANBUL-DEPREM BÖLGESİNDE DOKTOR OLDUĞUNU SÖYLEYEN DOLANDIRICILIK YAPAN ELEKTRİKÇİ YAKALANDI

DEPREM sonrası Hatay’a giden ve sözde doktor olduğunu söyleyen, ilaç parası adı altında para ve cep telefonu toplayan zanlı NE(29), İstanbul’da gözaltına alındı. Asıl mesleğinin elektrikçi olduğu öğrenilen zanlının daha önce nitelikli dolandırıcılıktan 40 sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

İstanbul Maltepe’de polise başvuran yazılım mühendisi MFY(26), depremin ardından depremzedelere yardım amacıyla Hatay’a gittiğini ve burada tanışıp kendisini ‘temizlikçi’ olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığından şikayetçi oldu. doktor. Mağdur MFY, “Doktor olduğunu söyledi. Tedavi için ilaç kullanması gerektiğini söyledi. Kendisine yardımcı olması için 3 bin lira ve cep telefonumu verdim.” MFY’nin zanlının daha sonra ortadan kaybolduğunu söylediği, yardım ettikten sonra İstanbul’a döndüğünde şikayetçi olmaya karar verdiği öğrenildi.

POLİS ŞÜPHELİYİ İSTANBUL’DA TUTUKLADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada zanlının Hatay’da 3 kişiyi daha aynı formülle dolandırdığı belirlendi. Polis, yaptığı çalışmada önce zanlının kimliğini belirledi. İstanbul’a geldiği öğrenilen zanlı NE gözaltına alındı. Zanlının üzerinde 8 bin 650 liralık cep telefonu ele geçirildi.

DOKTOR DEĞİL ELEKTRİKÇİYDİ

Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgusu yapılan zanlının asıl mesleğinin Elektrikçi olduğu ortaya çıktı. Zanlının deprem bölgesinde birkaç hafif yaralıyı pansuman yaparak çevresine güven sağladığı ve depremzedeleri kendisinin doktor olduğuna inandırarak dolandırdığı belirlendi.

SAHTE İLACIN TELEFONUNDA BULUNAN FOTOĞRAFLAR

Zanlının cep telefonundan yapılan incelemede, deprem bölgesinde yaralılara yardım ederken çekilen bazı fotoğraflara ulaşıldı. Fotoğraflar, şüphelinin depremzedenin hafif yaralı ayağını manipüle ettiğini gösteriyordu.

TUTUKLANMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan zanlı NE’nin daha önce nitelikli dolandırıcılıktan 40 kabahat kaydı olduğu ve “kamu görevlisi kimliği takdimi” hatasından arandığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi. Şüpheli NE tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu