Haber

FETÖ’cü İstanbul İmamı Ataşehir’de yakalandı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda FETÖ Silahlı Terör Örgütü’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapısında İstanbul İmamı olan MG, Ataşehir’de düzenlenen operasyonda yakalandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yürüttüğü çalışma sonucunda FETÖPDY Silahlı Terör Örgütü’nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapısında İstanbul Bölge İmamı olarak görev yapan MG Ataşehir’in ilçemizdeki adresine düzenlenen operasyonda yakalandığı belirtildi. MG’nin 6 yıldır kaçak olarak arandığı ve yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan tutuklama kararı bulunan MG’nin örgüt içinde ‘Orhan’ kod adını kullandığı vurgulandı. Açıklamada, Bank Asya’da hesap hareketleri olduğu belirlenen (MG) isimli kişinin KHK ile kapatılan FETÖPDY Silahlı Terör Örgütü’ne bağlı eğitim kurumlarında çalıştığı ve 2010 yılında ülkemizde KPSS soru ve usulsüzlüklerinin çalınması ile ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında yer aldığı da belirtildi.

FETÖPDY Silahlı Terör örgütünün örgüt içinde örtülü bir iletişim yöntemi olan harekât hattını kullanarak sözde Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ve kaçak sözlerle Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı Namık (K) Adil Öksüz ile 7 farklı sınırda çok sayıda temas kurduğu tespit edilmiştir. İsimli işlemleri tamamlanan MG’nin, adli makamlarca tutuklandığı söylendi.

melikgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu