Haber

Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin verildi

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana ilk kez akaryakıt girişine izin verildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ederken, saldırıların başlamasından bu yana ilk kez Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne akaryakıt girişine izin verildi. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Gazze Yöneticisi Thomas White, yaptığı açıklamada Mısır’dan 23 bin 27 litre akaryakıtın Gazze Şeridi’ne girdiğini belirtti.

White, söz konusu yakıtın kullanımının İsrail makamları tarafından kısıtlandığını belirterek, yakıtın su dağıtım tesislerinde veya hastanelerde kullanılamayacağını, yalnızca Refah Sınır Kapısı’ndan bölgeye yardım dağıtmak için kullanılan kamyonlarda kullanılabileceğini açıkladı.

White, söz konusu yakıtın hayat kurtarma faaliyetlerine devam etmek için gereken günlük ihtiyacın yalnızca yüzde 9’una karşılık geldiğini belirtti.

“Benzinin savaş silahı olarak kullanılmaya devam etmesi dehşet verici.”

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki akaryakıt krizi nedeniyle artık tüm operasyonumuz çökmenin eşiğinde” dedi ve şöyle devam etti: “Bugünün sonunda Gazze’deki nüfusun yaklaşık yüzde 70’i, Temiz suya erişimi yok. Sadece kamyonlara yakıt sağlamak artık hayat kurtarmayacak. Daha uzun süre “Daha uzun süre beklemek hayatlara mal oluyor” dedi. Lazzarini, “Benzinin bir savaş silahı olarak kullanılmaya devam etmesi dehşet verici” dedi.

İsrail, 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne tam abluka kararı alırken, 21 Ekim’de Refah Son Kapısı’ndan bölgeye yalnızca gıda, su ve ilaç insani yardımların girmesine izin veriyordu. – GAZZE

silvan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu