Haber

Habertürk ‘Gazze’ sorusunu engelledi: Murat Kurum, program sonrası cevapladı

Habertürk canlı yayınına katılan Murat Kurum, gençlerin sorularını cevaplarken Gazze’deki soykırıma ilişkin soru sormak isteyen Rümeysa adlı gencin sorusu engellendi. Sunucu Mehmet Akif Ersoy, rejinin soruyu engellemesinden sonra “Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen” dedi.

Mikrofon soruyu soran gencin elinden alınırken Murat Kurum soruyu yanıtlayamadı.

“GENÇLER SORACAK, BİZ CEVAPLAYACAĞIZ” 

Program sonrası Murat Kurum, Rümeysa adlı gencin tekrar soru sormasını istedi. “Filistin ve Gazze’yi seçim kazanıldıktan sonra nasıl göreceğiz?” diye soran gence Kurum şöyle cevap verdi:

Tabii bu soruyu sormanı canlı yayında isterdim. (-Genç: Ben de isterdim ama mikrofon alındığı için herhangi bir şey soramadım.) Şöyle, Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bu manada her gün bizim üzüntüsünü yaşadığımız ve bu manadaki oradaki yavrularımız için oradaki kardeşlerimiz için üzüldüğümüz bir taraftan ağladığımız bir taraftan bu acıları hep birlikte, bugün Türkiye’de yaşayan 85 milyon olarak çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Bugün dünyanın gözleri önünde Gazze’de bir soykırım yaşanıyor. Orada da annesiyle babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidememiş yavrularımız katlediliyor. Ve biz bu zulmün bir an önce durması bu zulmün bir an önce bitmesi için hepimiz burada yaşayan 85 milyon kardeşimiz hep birlikte dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gereken her türlü girişimi yapmak suretiyle yapılması gereken her türlü mücadeleyi ortaya sergilemek suretiyle Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün Gazze özgürlüğüne kavuşacak. Elbet bir gün oradaki yavrularımızın yüzü gülecek ve biz her zaman Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradaki kardeşlerimiz için mücadeleyi sonuna kadar vermeye devam edeceğiz.”

MURAT KURUM’UN GAZZE AÇIKLAMASI

Murat Kurum, soruya sebep olan 1 Mart’taki konuşmasında şunları demişti:

 “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır.”

KAYNAK: HABER7

damalhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu