Haber

Kılıçdaroğlu’nun avukatı beraat etti

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, ‘FETÖ’ye yardım’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından yargılandığı davada beraat etti.

Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 15 Eylül 2017’de gözaltına alınmıştı. Çelik, savcının ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından denetim şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonunda Çelik hakkında “FETÖ üyesi olmamakla birlikte yardım etmek”, “kamu görevlisine hakaret”, “kamu görevlisini alenen aşağılama” ve “FETÖ’ye propaganda yapmak” suçlarından iddianame hazırladı. silahlı terör örgütü” olarak 11 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianamede, Celal Çelik’in kullandığı sosyal medya hesabından 2 ve 16 Mart 2014 tarihlerinde FETÖ’cülerin kullandığı ifadeleri kullanarak dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi. Çelik’in eylemlerinin zincirleme biçimde ‘kamu görevlisine hakaret’ suçu oluşturduğunun belirtildiği iddianamede, KHK ile kapatılan YARSAV’a 24 Eylül 2014’te 17 bin lira bağışladığı belirtildi. FETÖ’nün kontrolünden dolayı. Çelik, 19 Ekim 2013 tarihinde sosyal medya hesabından, MİT tırlarını durdurmadan, FETÖ’nün amacı doğrultusunda ve MİT’in terör örgütlerine silah gönderdiği algısı oluşturacak şekilde, bu paylaşımın MİT’e benzer olduğunu paylaşmıştı. FETÖ’cülerin telaffuzları ve örgütün amaçları doğrultusunda bir algı var. FETÖ’ye üye olmak hatasıyla hakkında soruşturma açılan birçok kişiyle temas halinde olduğu bildirildi. Çelik hakkındaki iddianame, İstanbul’daki mahkemenin görevsizlik kararıyla Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. avukatlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ve bazı CHP’li milletvekilleri katıldı. Savcı, mütalaasına göre Çelik’in “FETÖ’ye yardım etmek ancak üye olmamak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından delil yetersizliğinden beraatini, “kamu görevlisine hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti. “zincir şeklinde. Mütalaaya karşı savunma yapan Çelik, sosyal medya hesabından kendisiyle ilgisi olmayan bir paylaşım nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan yargılandığını belirtti. Programda yaptığım yorumlar nedeniyle ‘kamu görevlisine hakaret’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ile suçlandım. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı olmasaydım burada yargılanmazdım. Haksız ve hukuksuz bir şekilde yargılanıyorum. Bu kadar kolay oynanmamalı. Ben bir hata yapmadım. Neye karar verirsen ver, ben kendimi biliyorum. İddia edilen tüm davalardan beraatimi talep ediyorum.”

Mahkeme, sanık Çelik’in ‘terör örgütüne yardım’ ve ‘zincirlerle kamu görevlisine hakaret’ suçlarından işlediğinin sanıklar tarafından işlenmediğine, delil yetersizliğine; Hareketi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beraat etti.

guce-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu