Yaşam

Halı ve Koltuklarınıza Dökülen Oje Lekelerini Asetonsuz Çıkarmanın Etkili Bir Yöntemi

Hemen hemen her kadının vazgeçilmezi olan ojeleri sürerken farkında olmadan istenmeyen yerlere bulaştırabilir/damlatabiliriz. İstenmeyen bu lekeleri nasıl çıkaracağınızı bilmiyorsanız, yanlış uygulamalarla lekeyi daha kalıcı hale getirebilir veya daha fazla yayabilirsiniz. İstenmeyen bu lekelerin büyüyüp kalıcı hale geldiğini düşünürüz, kimse istemez. Bu içeriğimizde yanlışlıkla dökülen/bulaşan ojeleri “asetonsuz” gerçek uygulamalarla nasıl çıkarabileceğinizi sizler için hazırladık. Her zaman etkili ve kolay olan bu uygulamalara hep birlikte göz atalım.

Oje lekesini herhangi bir yerden bir an önce çıkarmanız gerektiğini unutmayın. Ne kadar uzun süre beklerseniz, çıkarma işleminiz o kadar zor olacaktır.

Leke çıkarma özelliği bulunan “elma sirkesini” tüm kıyafetleriniz için kullanabilirsiniz.

Başlamadan önce, lekenin arkaya gitmemesi için alanın arkasına birkaç kat kağıt havlu yerleştirebilirsiniz. Ardından lekeli bölgeye elma sirkesi dökün ve 5 dakika bekletin. Bekledikten sonra lekeyi kenarlardan ortaya doğru nemli bir bezle silin ve ılık su ile durulayın.

Ojeleriniz istemeden koltuğunuza bulaşırsa üzülmeyin. İstenmeyen oje lekesini “deterjan” yardımıyla kolayca çıkarabilirsiniz.

Öncelikle ılık su ve ağartıcı içermeyen deterjanlı bir karışım hazırlayın. Deterjan ölçüsünü leke boyutunuza göre ayarlayınız. Bu karışımı lekeli bölgeye dökün ve kısa bir süre bekleyin. Bu süre zarfında deterjanın etkisiyle oje lekesi kumaştan ayrılacaktır. Bekledikten sonra lekeyi nemli bir bezle silin. Oje lekesinin tabakası kalınsa; Lekeyi dağıtmadan fırça ile çıkarabilirsiniz.

Halınızın üzerindeki güçlü oje lekesi için “saç spreyinizi” kullanabilirsiniz.

Koyu renk halınıza bu işlem için oje lekesinin olduğu bölgeye geniş bir alana saç spreyi sıkın. 5 dakika bekle. Saç spreyi oje lekesini yumuşatır ve daha kolay çıkmasını sağlar. Bekleme süresi bittikten sonra eski bir diş fırçası ile lekeyi silebilirsiniz. Halınızdaki oje lekesi eski bir leke ise bekleme sürenizi biraz daha uzatabilirsiniz.

taskopru-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu