Yaşam

Hastanedeki depremzedelerin akılları enkaz altında

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yaralanarak hastanelere kaldırılanlar ayrı bir üzüntü yaşıyor.

Depremi yaralanarak atlattılar ama hayatta kalamayan yakınlarına yardım edememenin üzüntüsü içinde hastanelerde sevdiklerinden müjde bekliyorlar.

Haberleri takip eden depremzedeler her kurtarma haberinden büyük mutluluk duyuyor.

Tedavi altına alınan depremzedelerin akılları hep geride kalanlardır.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen, Hatay ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Konya Şehir Hastanesi’nde tedavisine başlanan depremzedeler, bölgeden gelen kurtarma haberleriyle moralleri yüksek buluyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaralananlardan 38 yaşındaki Gürkan Akavioğlu, gece saatlerinde eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 73 yaşındaki annesinin evinde tedavi gördüğü hastanede kaldıklarını söyledi. deprem.

Binanın altından elektrik kaçtı

Ani bir sarsıntıyla uyandıklarını hatırlatan Akavioğlu, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

Annemleri uyandırmak için yanlarına gittim. Deprem çok şiddetli ve uzun sürdü. Annemi ve çocuklarımı dışarı çıkardım. Dolap eşimin ayağına düştü ve sıkıştı. O zamanlar farkında olmadığım için çıkarabildim. Sonra üzerime bir duvar çöktü. Duvarla olan o dolabın ortasında sıkışıp kaldım. O olayın şokuyla kaç saniye, kaç dakika bilmiyorum. Çok uzun zaman oldu. Eşimin yardımıyla çıkmaya çalıştım ama başaramadım. Bir sonraki sarsıntıyla o duvar biraz hareket ettiğinde kaçmayı başardım.

“Kardeşim hala çukurda”

Akavioğlu, kaburgasında iki kırık olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Eşimin alnında yara izi var, bizde ondan başka bir şey yok. Toplama alanında iki gün arabada kaldık. Oradaki herkesin acısını gördükten sonra benimki acı değildi. Emin olun buraya gelene kadar hiç ağrı hissetmedim. Çünkü beklerken sadece yardım çığlıkları duyarsınız. Başka bir şey yok. Bir kardeşim hala göçük altında, haber alamıyoruz. Yaşlı bir annem var, 2 küçük çocuğum var. Isınma sorunu var. Her zaman arabaya koyamıyorum, sağlık sorunlarım da var. Bir süre sonra hiçbir şey yapamıyorum. Malzeme alacağım, gücüm yetmedi. Karım yapamaz, annem temelde yapamaz. Bir süre sonra Hatay’dan ayrılmak zorunda kaldık yoksa aklım hala kardeşimde. Ağabeyim, eşi ve iki yeğenim enkaz altında.

Ameliyat olduğu hastanede iyileşmeyi beklerken depreme yakalandı.

Kahramanmaraş’tan gelen 50 yaşındaki Cengiz Getcoşgun, 11 gün önce by-pass ameliyatı geçirdiğini ve bu nedenle sarsıntının olduğu gece hastanede kaldığını ifade etti.

Küçük cehennem dağıldı

Tedavisinin devam etmesi nedeniyle Konya’ya gelme kararı aldıklarını anlatan Getcoşgun, şunları kaydetti:

Küçük cehennem dağıldı. Öyle bir sarsıntı, öyle bir sallantı ki, bilmem, görmedim. Evler hep yok oldu, duvarlar yıkıldı. Bugün için teşekkür ederim. Haberleri sallama alanından takip ediyorum. Ne hissetmeliyim? Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın, dünyanın hiçbir ülkesine yaşatmasın. Konutları görmelisiniz, yıkılmışlar. Yeğenlerimden biri enkazdaydı, kurtarılamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu