Ekonomi

İflas eden kripto borsası yakında yeniden başlatılacak mı?

Borsanın iflas sürecini yönetmek için fiyasko atandı FTX‘nin yeni CEO’su John Ray III, borsanın Ocak ayında yeniden başlatılabileceğini ima etti.

Yayınlanan en güncel faturalandırma raporunda çalışmaların bu yönde devam ettiği görülüyor.

Ancak şu ana kadar borsanın yeniden faaliyete geçeceğine dair varsayımsal terimler dışında somut bir kanıt yok.

Ocak ayında Journal ile yaptığı röportajda Ray şunları söyledi:

Nisan ayında, FTX’in başsavcısı Andy Dietderich kripto para borsasının operasyonları yeniden başlatma potansiyeline sahip olduğunu ancak bunun önemli miktarda sermaye gerektireceğini belirtti. Aynı zamanda, bu olasılığın nihai bir karar olmaktan uzak olduğunu ve diğer birçok seçeneği düşündüklerini vurguladı.

VC şirketi Tribe Capital ise bu açıklamaların ardından borsayı yeniden başlatmak için bir fonlama turu düzenlenmesi halinde öncü olmakla ilgilendiğini belirtti.

Ancak sektördeki bazı isimler, FTX’in 2022’deki başlangıcından bu yana çökmesine neden olan ve nihayetinde rol oynayan teknik eksikliklerin, bu nedenle yeniden lansman planının pek bir anlam ifade etmediğini düşünüyor. Bu teknik aksaklıkların ortasında yüksek gecikme süreleri ve yazılım kusurları var.

Bazıları, FTX’i yeniden başlatmak için gereken maliyetlerle yeni bir borsa kurulabileceğini ve böylece ismin damgalanmasından kaçınılabileceğini savunuyor.

CoinGecko bilgileri, bu haber doğrultusunda FTT tokeninin yüzde 12 arttığını gösteriyor. FTX yeniden başlatılırsa FTT’nin nasıl bir rol oynayacağı da net değil.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu